Ha vadat tudok szerezni pl vadàsztól vagy elütöm vèletlen (nyulat, özet) arról honnan tudom, hogy nem beteg, fertözött?
Figyelt kérdés
Elég eggyértelmű kérdés ha elkészítem honnan tudom,hogy nem lesz bajom tőle?2020. ápr. 18. 17:16
1/8 anonim válasza:
Ha rendesen megsütöd mi bajod lenne?
Az elütött vad pedig továbbra is a területileg illetékes vadásztársaság tulajdonát képezi.
2/8 anonim válasza:
Ha elütsz véletlen egy állatot, akkor azt nem viheted haza, nem fözheted meg, mert az lopásnak számít és igen komoly büntetésre lehet számítani.
3/8 anonim válasza:
Vadásztól nem vehetsz (az orgazdaság), ha elütöd haza nem viheted (a vadásztársaság tulajdona).
Amit vadhúst árusító üzletben veszel, az pedig bevizsgált. Nekik is meg kell felelni a NÉBIH előírásainak.
4/8 A kérdező kommentje:
Természetesen a jogszabályokkal kb.tisztában vagyok köszönöm a válaszokat
2020. ápr. 18. 18:07
5/8 anonim válasza:
Az hogy tisztában vagy vele, nem jelenti azt hogy nem szarod le.
6/8 A kérdező kommentje:
Utolso igen ez így van a vadász kockáztat vele ha eladja a kocsimat meg összetöri ha elütöm legalább egyek valamit belőle.
2020. ápr. 18. 20:50
7/8 anonim válasza:
És mi lenne ha bevizsgált húst vennél lopás helyett?
8/8 anonim válasza:
Csak csöndben jegyzem meg: nagyon mocsok betegségeket el lehet kapni a bevizsgálatlan hústól. Kaphatsz olyan parazitafertőzést, ami az agyat támadja, (erre a galandféreg is képes) vagy olyat, ahol az izomszöveteidben nőnek a férgek. Ez utóbbit vaddisznóhústól simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!