Hogyan vegyek részt vegánként egy vadhús evő kerti partyn?
Lesz egy kerti party a következő hetekben, nem az első ilyen amin részt veszek.
A fókuszban az áll, hogy vadhúsos bográcspörköltet eszünk.
Nemrég teljesen vegán lettem.
Mondtam a szervező barátomnak, hogy nekem kéne valami vegán étel, de ő csak elviccelte és azt mondta, hogy majd a fűnyíró fűtartó dobozából ehetek lenyírt füvet...
Hogyan vegyem rá, hogy vegye komolyan az új életmódom és legalább valami alap vegán ételt kapjak?
A vegánok miért várják el, hogy az egész világ hozzájuk idomuljon?
Miért nem jó a fű, hiszen amúgy is azt zabáljátok.
Szerintem et olyan, mintha egy hetero melegfelvonulásra menne. Minek mész egyáltalán? A vegetariánus lennél, még megértem, de vegán??? Miért jó az? Megértem, hogy nem akarsz húst enni, de mi bajod a jó rántottsajttal, vagy esetleg omlettel??
Na de mindegy is. Vigyélncukkinit, azt is kiszokták rántani pl. és ehetsz hozzá krunplit vagy rizst.
Szervező barát?
A barátod vagy haverod? Tényleg muszáj elmenned?
A barátomnak azért csak összeütnék valamit.
Ha elvárod, hogy a társaság megtiszteljen külön kajával, akkor te tiszteld meg a társaságot azzal, hogy nem mész el.
.
Vadhúst az emberek többsége nem annyira elérhetősége, hanem ára miatt nen túl gyakran eszik.
Ez az összröffencs - írottad szerint - kimondottan a ritka lehetőségű vadhúsevésre jön össze. Ha tehát valaki finnyásságból, vagy bármi más okból nem eszik, nem tartozik a társasághoz. Még akkor sem, ha az előtt annak tagja volt.
.
Bográcsozás - nyilt tűz használata, de technikája egészen más, mint a grillezésé. Nem várhatod el, hogy a bográcsozó egyedül a te kedvedért még egy grillsütőt is beszerezzen és két munkát végezzen egyszerre.
.
Kihagyod ezt a társasági esetet, vagy tudomásul veszed, hogy az nem a te ízlésed szerinti.
Esetleg megfogadod ezt a vendégváró tanácsot: akinek nem tetszik az enyém, azt eszi, amit hozott.
Ha a barátom alapból semmivel sem gondolna rám, plusz fűnyíróból való fűevést emlegetne, akkor nem igazán tartanám többé a barátomnak.
Az amúgy neked nem jutott eszedbe, hogy vigyél magadnak valamit? Én így kezdeném, hogy viszek magammal enni, ha erre azt mondja, hogy van alternatívája(nem a fűevés), akkor szuper, ha nem, akkor nem. De ne sértegessen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!