Hogyan tudnám megoldani, hogy minél kevesebbet legyek emberek közelében?
Szuper jó embermentes helyek vannak pl. az Antarktiszon, az Atacama sivatagban, egyes helyeken Alaszkában, a brazil esőerdőkben, az orosz tundrán és még sorolhatnám. Aki nem akar társadalomban élni, az vonuljon el ezekre a helyekre és nyugodtan éljen egyedül. Mindenki megkönnyebbülne.
Ha nem viselsz el magad körül senkit és azt várod, hogy mindenki megértsen és hozzád alkalmazkodjon, akkor csak az egyedüllét az igazi megoldás.
Nagy valószínűséggel félrediagnosztizáltad magad.
Én ugyan így aszociális, introvertált személyiség vagyok, mint ez alapján a leírás alapján Te is, azonban nem tudnám elképzelni az életemet anélkül a maroknyi barát nélkül, akik körbevesznek.
17 éves koromig nagyjából én is ugyan ezt gondoltam mint te, azonban amióta ténylegesen barátoknak nevezhető személyek vannak az életemben érzem azt, hogy élek.
Általános iskolában mindenkivel jóban voltam, de az elvégzése után jöttem rá, hogy ők nem is voltak kimondottan barátok. Középiskolában sem volt ez másképp, három évbe telt míg olyan szinten meg tudtam nyílni, hogy barátságokat tudtam kötni.
Nekem van 5 barátom, akikre az életemet is rábíznam, azonban még az ő társaságukban sem szeretek tömött szórakozóhelyekre menni, vagy a barátaikkal lenni, akiket nem ismerek. Egyszerűen ilyen ez a személyiség.
Az ember társas lény, évezredek alatt alakult ki ez bennünk, ezt Te nem fogod tudni megváltoztatni egy élettartam alatt. Ha ténylegesen megszüntetnéd még a legalapabb emberi kapcsolatokat is (anyu-apu), az negatív hatással lenne az agyadra is. Mivel azt írtad, hogy szereted az állatokat, ők emberek nélkül is körbevennének, ez lassaban, de biztosan megtörténne.
Én azt ajánlom neked, hogy gondolkozz azon, hogy mi okozhatja az emberek iránti utálatod, és ezt a szálat kezdd el bontogatni. Vagy szimplán keress embereket hasonló érdeklődési körrel, és kezdj el velük chatelni. Chaten sokkal könnyebb feloldódn és megnyílni mint személyesen, ezért ez sokkal jobb első lépés, mint például beülni egy állatos kávézóba
Hidd el, szükséged van emberi kapcsolatokra, csak még nem tudsz róla. Ha sikerül legyőznöd az emberek iránti utálatod meg fogod látni, hogy mennyivel másabb az élet. Tapasztalatból beszélek.
20F
Kedves kérdező!
Nekem sincsennek barátaim. Egyszerűen nehezen bízom meg az emberekben, mert félek a csalódástól és attól hogy hátba szúrnak. De azért teljesen antiszociálisnak sem nevezném magam, mert néha jól esik valakivel beszélgetni, megosztani a gondolataimat, még ha a belsőbb titkaimat nem is osztom meg.
Úgy gondolom, hogy a #7-es kommentelőnek igaza van, le kellene győznöd az ember utálatot.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!