Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan tudnám megoldani, hogy...

Hogyan tudnám megoldani, hogy minél kevesebbet legyek emberek közelében?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki ajánlaná az erdőt vagy a hegyeket, vagy bármit, el kell hogy mondjam, egyedül nem maradnék meg ott. Utálom az embereket, meglátok egyet és már sírhatnékom van kb. És mivel van ''családom,'' rá vagyok kényszerítve az ilyen bugyuta összejövetelekre/születésnapokra/karácsonyra... Ilyenkor próbálok elvonulni a lakás másik végébe, de ott is hallom Őket, és egyszerűen idegesítenek. Volt, amikor esküvőre kellett elmennem, na abból az lett, hogy többet ittam, mint akárki az egész bagázsban. Barátaim nincsenek, már magától a szótól is rosszul vagyok. Már 3 éves koromban is feltűnt anyáméknak, hogy antiszociális vagyok, hiszen nem barátkoztam akkor sem. Aki odajött hozzám, elfordultam attól és otthagytam. Az volt a ''kedvencem,'' amikor az unokatesómmal kellett lennem. Hiába mondtam anyámnak, hogy nem akarok Vele lenni, mindig összeraktak minket, hogy játsszunk. Abból mindig sírás lett a vége, mert olyankor megütöttem. Ha valaki nem cseszeget, azzal nem is foglalkozom, de amikor erőszakosan követeli a figyelmemet, na azt nem szeretem. Általában konfliktuskerülő vagyok, nem megyek bele felesleges vitákba, senki nem érdemli meg, hogy idegeskedjek miatta. Persze csak az emberekkel vagyok így. Az állataim sosem hagyták, hogy magányos legyek, és a mai napig többre tartok még egy haszonállatot is, mint bármilyen embert. Az emberek csak rombolnak és felemésztik az egész bolygót. Nélkülünk sokkal szebb hely lenne ez a világ, csak a természet pusztítana nagy ritkán, és ennyi. Egy állat sem szenvedne, mert az valami brutális, hogy hány megcsonkított kutyát találnak országszerte... Egyszerűen csak meg akarok szabadulni attól a tudattól, hogy léteznek kétlábúak (nem a pingvinekre gondoltam, haha.) Szóval nem tudom hogyan viseljem el ezt a szociális életet... 18L
2020. jún. 2. 12:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Szuper jó embermentes helyek vannak pl. az Antarktiszon, az Atacama sivatagban, egyes helyeken Alaszkában, a brazil esőerdőkben, az orosz tundrán és még sorolhatnám. Aki nem akar társadalomban élni, az vonuljon el ezekre a helyekre és nyugodtan éljen egyedül. Mindenki megkönnyebbülne.

Ha nem viselsz el magad körül senkit és azt várod, hogy mindenki megértsen és hozzád alkalmazkodjon, akkor csak az egyedüllét az igazi megoldás.

2020. jún. 2. 12:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem kell, hogy megértsenek, vagy hogy alkalmazkodjanak hozzám. Kutyámat meg a kisállatomat NEM tudom elvinni a világvégére, meg csóró is vagyok ahhoz, hogy elmenjek oda, ahol tök jó buli éhen halni.
2020. jún. 2. 12:58
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Először kéne egy alapos elemzés,hogy tényleg nem vágysz e emberi kapcsolatokra,vagy csak valami csalódás miatt gondolod ezt. Csak azért mondom mert én is sokáig ezt hittem magamról,tévesen egy gyerekkori csalódás miatt.A viselkedés sose lesz egyenlő a személyiséggel,ha háromévesen úgy viselkedtél nem jelenti azt hogy asszociális gondolkodású ember vagy. Ha az állatok társasága okés,akkor mégsem igaz ez a kijelentés,akárhogy is szeretnéd tagadni. Alapos onelemzést javaslok neked. És ha tényleg úgy gondolod megvagy emberek nélkül akkor irány az elhagyatott helyekre, viszont ott magadról kell gondoskodnod, élelmet tekintve.Senki nem lesz aki segítsen. Arról meg hogy az emberek pusztítanak annyit szeretnék írni,ha pl a kutyák hirtelen önálló tudatra tennének szert,ugyanez volna.Az önzőség mind a vágyakból ered,ami a megvilágosodottság hiányát jelzi.
2020. jún. 2. 14:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Ja, de a kutyák nem szennyeznék a levegőt, stb... És direkt írtam, hogy nem fogok elmenni a nem is tudom hova, mert NEM tudom magamat ellátni.
2020. jún. 2. 18:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Több hasonló gondolkodású emberrel is találkoztam, foglalkoztam már, és azt tapasztaltam, hogy teljesen egyedül senki sem tud élni. Ez lehet, hogy az evolúció során verődött belénk, valószínűleg egyedül nehezen ment a túlélés. Szerintem próbáld meg előtte valahogy feloldani az esetleges traumákat, mielőtt elmenekülsz, mert az, hogy elszigeteled magad, még nem biztos, hogy a várt boldogságot, vagy nyugalmat fogja okozni.
2020. jún. 2. 19:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem lehetetlen. Keresel olyan munkát, amit lehet otthonról csinálni. Keresel egy olyan lakhelyet, ahol tudsz venni házat, és megoldható, hogy egy nagyobb szupermarket kiszállítson. A rendelést előre kifizeted, és valahogy megoldod, hogy az árut, csak tegye le a ház elé. A legtöbb szolgáltatás ma már otthonról nagyon könnyen megszerezhető, így az internetet is elintézheted, a csekkeket is fizetheted online. Ezzel nem nullára, de nagyon minimálisra csökkenthető a társas érintkezés.
2020. jún. 2. 19:23
 7/11 anonim válasza:
100%

Nagy valószínűséggel félrediagnosztizáltad magad.

Én ugyan így aszociális, introvertált személyiség vagyok, mint ez alapján a leírás alapján Te is, azonban nem tudnám elképzelni az életemet anélkül a maroknyi barát nélkül, akik körbevesznek.

17 éves koromig nagyjából én is ugyan ezt gondoltam mint te, azonban amióta ténylegesen barátoknak nevezhető személyek vannak az életemben érzem azt, hogy élek.

Általános iskolában mindenkivel jóban voltam, de az elvégzése után jöttem rá, hogy ők nem is voltak kimondottan barátok. Középiskolában sem volt ez másképp, három évbe telt míg olyan szinten meg tudtam nyílni, hogy barátságokat tudtam kötni.

Nekem van 5 barátom, akikre az életemet is rábíznam, azonban még az ő társaságukban sem szeretek tömött szórakozóhelyekre menni, vagy a barátaikkal lenni, akiket nem ismerek. Egyszerűen ilyen ez a személyiség.

Az ember társas lény, évezredek alatt alakult ki ez bennünk, ezt Te nem fogod tudni megváltoztatni egy élettartam alatt. Ha ténylegesen megszüntetnéd még a legalapabb emberi kapcsolatokat is (anyu-apu), az negatív hatással lenne az agyadra is. Mivel azt írtad, hogy szereted az állatokat, ők emberek nélkül is körbevennének, ez lassaban, de biztosan megtörténne.

Én azt ajánlom neked, hogy gondolkozz azon, hogy mi okozhatja az emberek iránti utálatod, és ezt a szálat kezdd el bontogatni. Vagy szimplán keress embereket hasonló érdeklődési körrel, és kezdj el velük chatelni. Chaten sokkal könnyebb feloldódn és megnyílni mint személyesen, ezért ez sokkal jobb első lépés, mint például beülni egy állatos kávézóba

Hidd el, szükséged van emberi kapcsolatokra, csak még nem tudsz róla. Ha sikerül legyőznöd az emberek iránti utálatod meg fogod látni, hogy mennyivel másabb az élet. Tapasztalatból beszélek.

20F

2020. jún. 2. 20:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nekem sincsennek barátaim. Egyszerűen nehezen bízom meg az emberekben, mert félek a csalódástól és attól hogy hátba szúrnak. De azért teljesen antiszociálisnak sem nevezném magam, mert néha jól esik valakivel beszélgetni, megosztani a gondolataimat, még ha a belsőbb titkaimat nem is osztom meg.

Úgy gondolom, hogy a #7-es kommentelőnek igaza van, le kellene győznöd az ember utálatot.

24/L

2020. jún. 3. 15:19
 9/11 pit-Yu válasza:
0%
Ha nem akarsz remete lenni próbáld a füvet. Szorongás mentes mosolygóssá válsz tőle.
2020. jún. 3. 16:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyszer akartam venni füvet, (oda is adtam a pénzt egy ismerősnek) azt lelépett!
2020. jún. 3. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!