Szerintetek is igazságtalan, hogy mondjuk 40 éves kor után az élet sokkal kevésbé élvezhető?
"40 éves kor után az élet sokkal kevésbé élvezhető?"
Aki az első 40 évét is siránkozással, önsajnálattal és semmittevéssel töltötte, annak nyilván nem lesz élvezhető a hátralévő élete sem.
Akinek viszont odafigyelt végig az egészségére, továbbá céljai voltak, vannak és lesznek is és meg is valósítja ezeket az észre sem veszi az eltelt 40 évet, hiszen még csak most jön a java.
Mostanra érett be a gyümölcse a sok tanulásnak, már meg van mindene anyagilag és szinte bármit megengedhet magának.
Más jellegűek a "gondok".
Pl. nem az a gond, hogy megvegyen az ember egy autót, hanem az a "gond", hogy milyen legyen a színe, felszereltsége?
Nem az a gond, hogy el tudunk-e menni nyaralni, hanem az a "gond", hogy hol nem jártunk még?
Stb..stb...
Aki meg azt hiszi, hogy ha valaki betölti a 40-et az egyből lerokkan és már a hamut is mamunak mondja, az marhául el van tájolva.
Itt van példának pár közismert 50 év feletti "vénember":
Utolsó!
Pénzzel nem lehet megvenni mindent.
Tipikus fogyasztói társadalom birkája az,aki ezt gondolja.
Attól,mert egy 50 éves sugar daddy 25-nek hiszi magát,és van pénze,attól még 50 éves lesz,és bizony sok olyan dolgot nem fog tudni megélni már,amit mondjuk fiatalon kihagyott,mert tepert,hogy pénze legyen.
Persze,ha figyeltél magadra,akkor jobbak a kilátásaid,mint egy átlagos 40 felettinek,de 20 éves akkor sem leszel.
Sok embernek pedig lehetősége sincs arra a szintre kerülni,amiről te beszélsz,így nekik tényleg a fiatalság a legjobb dolog az életükben.
Mutass nekem egy olyan sikeres 40 felettit,vagy idősebbet,aki jól is néz ki,pénze is van,és nem előnyökkel indult az életben,hanem mondjuk egy zsákfaluból indult,sokgyerekes családból származik,ahol esetleg árván maradt,vagy félárván vagy alkeszek voltak a szülei.
Mert én egy ilyet sem ismerek.
A két utolsó lúzertől azért már ne nekem kelljen elnézést kérnem, mert vittem valamire és még 40 felett sem vagyok egy lerokkant nyugdíjas.
Arról az apróságról már nem is beszélve, hogy itt mindenki állandóan milliós fizetéseket szokott írni alapból...
Na csááá!
Huszevesen depresszios voltam, faradt, szociofobias, es sikerult titokban tartanom a szepsegem.
Most ha az olvasoszemuveg betegsegnek szamit, hat igen, ja, meg az oszules, hat ketsegtelen.
Amiota a ferjem nyugdijba ment, minden nap hegyet maszunk, es ha eppen nincs Covid, akkor buli, stadion rock koncertekre kovetjuk a kedvenceinket Europaban.
Satobbi, satobbi, satobbi.
Igazabol minden rendben, csak az ember nem szereti, hogy egyszer meghal.
Huszevesen depresszios voltam, faradt, szociofobias, es sikerult titokban tartanom a szepsegem.
Most ha az olvasoszemuveg betegsegnek szamit, hat igen, ja, meg az oszules, hat ketsegtelen.
Amiota a ferjem nyugdijba ment, minden nap hegyet maszunk, es ha eppen nincs Covid, akkor buli, stadion rock koncertekre kovetjuk a kedvenceinket Europaban.
Satobbi, satobbi, satobbi.
Igazabol minden rendben, csak az ember nem szereti, hogy egyszer meghal.
Eliteli a tarsadalom ha valaki 40 felett ugy el mint egy 20 eves
Személy szerint 40 éves koromra értem be:
- 3 diploma
- 4 nyelv elsajátítása
- 5 országban való munkavégzés (kezdetben kétkezi, végül vezetői pozíciók)
- Élettapasztalat, gyakorlati tudás, nemzetközi szemlélet
- Rengeteg tanulás, küzdés, munka
A bulis korszak teljesen kimaradt, de egy stabil szakmai pályát befutottam és 40 évesen kezdtem el ÉLVEZNI a befektetett energia gyümölcsét:
- Könnyű elhelyezkedés, nemzetközi kapcsolatok
- Megfelelő egzisztencia, ami kényelmet ad
- Lehetőség a következő generáció szemléletének formálására
Ami most kezdődik:
- Gyermekvállalás
- Az aktív idő nagyobb hányadát a családra fordítani
- Az idősödő szülőkkel való értékadó időtöltés
Sokan írták már - élvezhető a 40 feletti időszak, attól függően, hogyan használtad fel a korábbi éveket és milyen lehetőségeket ragadtál meg. Én egy hátizsákkal, egy érettségivel és egy kis angollal kezdtem 18 évesen - kemény időszak után 40-re értem el azt, hogy élvezetes, kényelmes életem legyen.
Szóval: Van élvezetes élet 40 felett is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!