Vidékiek, jövő héttől el fogtok menni étterembe,
kávézóba?
Figyelt kérdés
Éltek a lehetőséggel? Mondjuk elég butaságnak tartom, hogy ezzel kezdtek, lett volna fontosabb is, például a járművezető vizsgák miért nem mehetnek? Ott csak 3 ember találkozik, lehet valakinek nagy szüksége lenne rá.
Na a 74% szépen leírta, amit én képtelen voltam megfogalmazni ezeket az összeugrasztó kérdéseket látván.
2020. ápr. 30. 12:21
12/21 anonim válasza:
Már hogy a viharba ne néznék le? A szegedire is azt mondja hogy vidéki pedig egy több százezres nagyváros. Nincs kisebbségi komplexusunk de a tény az tény. Tisztelet az intelligensebb kivételnek.
2020. ápr. 30. 12:23
13/21 anonim válasza:
#12 - látod, hogy te sem érted. A vidék nem kisebb hely, hanem egyszerűen távolabbi. Így egy budapestinek is vidék a Szeged, ahogy a szegedinek is vidék a Pécs, a pécsinek a Győr, stb.
2020. ápr. 30. 12:31
14/21 anonim válasza:
Ilyen alapon akkor a falusi hívja a pestit videkinek mert neki az távol esik? Ezt te se gondolod komolyan.
2020. ápr. 30. 12:37
15/21 anonim válasza:
Született és jelenlegi vidékiként sose értettem, és szerintem nem is fogom megérteni, hogy sokakat miért zavar a "vidék" kifejezés.
2020. ápr. 30. 12:45
16/21 anonim válasza:
#14 - te most épp a "falusit" degradálod, ha jól értem.
Egyszerűen úgy értem, hogy a vidék alapvetően egy távolabb eső, meghatározatlan nagyságú térbeli egységet jelent, mely a lakhelytől eltérő, sajátos (helyi) földrajzi, társadalmi, kulturális, történelmi jellemzőkkel bír. Ahogy te írod, egy falu, vagy egy tőle távolabb eső másik falu, még távolabb egy kisebb város, vagy az ország túlsó felébe egy nagyobb város egymás szemszögéből ugyanolyan (távoli) vidék, mint egy fővárosinak ugyanezek a települések. Én így értem, és de, így gondolom komolyan. Zalának vagy Somogynak bizonyára messzi vidéket jelent a Tiszántúl bármelyik települése is. Pestnek meg minden más hely, igen.
2020. ápr. 30. 12:52
17/21 anonim válasza:
Nem degradalok senkit. Vagy talán neked komplexusod van hogy így gondolod? :D magyarazhatod amúgy a fogalmakat de attól még az emberek 99 százaléka nem úgy gondolja ahogy te. A pestinek akkor is vidéki marad mindenki (és ezt általában ők bizony degradaloan is használják, tisztelet a kivételnek) és a falusi nem fog soha videkikent gondolni a pestire akármilyen messze is van tőle. Ahogy olyat se hallottam még senkitől aki a dunántúlon lakik hogy na elmegyek már vidékre a Tiszántúlra. Szóval a gyakorlatban ez az igazság.
2020. ápr. 30. 13:05
18/21 anonim válasza:
Édes jó istenem, Mi 1x Kecskeméten bementünk a kis vasútmúzeumba, az egyik ott dolgozó szerelőmunkás, aki útbaigazított, megkérdezte: "Maguk vidékről jöttek?" Mi meg: "Igen, Pestről." Ezen mind nevettünk egy jót, semmi probléma nem volt vele. Komolyan csak itt a neten megy ez az állandó vidék Vs. Butapest sárcsata. 😄
2020. ápr. 30. 13:23
19/21 anonim válasza:
"Kár olyan kérdésekkel provokálni, ami a Budapesten (és az agglomerációban) élőket, és a NEM Budapesten (és az agglomerációban) élőket folyton két részre szakítja."
ÓÓÓ, tévedésben élsz. Aki Pesten él, annak az agglomeráció is "vidék".
2020. ápr. 30. 16:46
20/21 anonim válasza:
"hogy sokakat miért zavar a "vidék" kifejezés."
Mert egy pesti úgy emlegeti, mintha a disznószarból jöttél volna, kb. akkor is, ha Győr belvárosában laksz.
Amúgy meg, volt szerencsém (agglomerációbn élek, ide jöttem férjhez Győrből), szóval volt szerencsém pesti munkahelyhez. A fennéjázó 3,14csák kb. 95%-a "vidékről" jött Pestre, Nyírség meg satöbbik, de ők játszották legjobban az agyukat. Tősgyökeres pesti kettő volt, ők meg az a lumpenproli family. Szóval tudnék mesélni, én azóta csak röhögök rajtuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!