Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Elmennél-e az ellenséged...

Elmennél-e az ellenséged temetésére?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy meghal egy általad nem kedvelt személy. Sosem alakult ki nagy kapcsolat közöttetek, egyszerűen nem kedveltétek/kedvelted egymást/őt. Legfeljebb néha konfliktusba keveredtetek egymással, akár verbálisan vagy fizikailag. Elmennél-e a temetésére vagy sem?

2020. ápr. 29. 16:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ, kiről van szó. Valami ismeretlenről, akivel a biztosításon ellenségeskedtünk egy baleset után? Nem, hiszen gyakorlatilag semmi közünk nem volt egymáshoz, mit keresnéka temetésén?

Egy rokon akivel sokat vitáztunk? Persze hogy elmennék, hiszen egy családtagom búcsúztatásáról van szó, akármilyen feszült is volt néha a viszony.

2020. ápr. 29. 16:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Csak annak a temetésére megyek el, akit őszintén tudok gyászolni. Nem azért, hogy otthon kárörvendjek, épp ellenkezőleg: a család és az elhunyt is megérdemel annyi tiszteletet, hogy együtt átszellemülve olyan emberekkel búcsúztassák el a szerettüket, akikkel osztozhatnak a fájdalmon. És nem olyanokkal, akik csak zabálni meg színjátszani vannak ott. Éreznék sajnálatot szerintem a számomra ellenszenves ember halálánál is, de messze nem olyat, hogy úgy érezzem, ott a helyem.
2020. ápr. 29. 16:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyik legjobb barátnőmből lett számomra a leggyűlöltebb személy - elmennék a temetésre csak hogy lássam, biztos jó mélyre ássák el!
2020. ápr. 29. 17:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. ápr. 29. 17:40
 15/19 anonim ***** válasza:
Muszáj lennék hiszen a párom rokona
2020. ápr. 29. 17:56
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Hajaj.

Beugrott, mennyi ilyen van, ott vihognék valahol egy bokorból, és konfettivel szórnám magam.

Pár nap után oda is k....álnék a sírjára.

2020. ápr. 29. 19:19
 17/19 anonim ***** válasza:

Sosem voltak ellenségeim, de természetesen nem mennék el senki temetésére, aki nem állt hozzám közel valamilyen formában. (Kivéve, ha kisérek valakit, akiről elmondható az előző.)

24/F

2020. ápr. 29. 20:03
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Én most egy olyan személyre gondoltam, aki mondjuk veletek egy társaságba jár. Egy osztályba/munkahelyre. Mindig megpróbált bosszantani titeket, ahogy tudott. Nem kell feltétlen ellenségre gondolni, hanem egy számotokra kevésbé kedvelt személyre. Itt rosszul fejeztem ki magam, ez igaz.
2020. ápr. 30. 18:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha nem kedvelted, és nincs senki akit el kellene kísérned, akkor ne menj el szerintem. Felesleges. A temetés azoknak szól, akik gyászolnak.
2020. ápr. 30. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!