Mikor vetkőzik le a nagyvárosi emberek hogy a vidėkiek mind földtúró emberek?
Rengetegszer hallom látom azt az elkėpzelėst (pláne Tv-be),Hogy a vidėki emberek mind fehėr ingbe fekete kismellėnybe kalapba járkál vagy ėpp talpig sz@rosan az istállóba trágyázik.
"Ės mindíg 200 ėvve elmaradottabb!
Ėn is vidėki vagyok ,de talán a hagyományörzőknėl ha láttam ilyet utoljára.
Viszont van mezőgazdász ismerősöm ,de az is úgy tolja az ipart hogy Metalica póló farmer ,betolja a pendrivot valami Trens dans metalic remixel a klímás pollenszűrős zajszigetelt kombájnba (ami egy kissebb afrikai ország ára kb) ės kimegy arati vele nyáron. Dėlután meg simán hazamegy.
(Irígylem is kicsit ezėrt meg se izzad)
Köszön ,aztán megkėrdezi hogy kell e egy jó alkalmazás notbookra-vagy telóra??! :-D
"Nem ėrtem miėrt van ez a sztereotípia ha valaki vidėki kisvárosi vagy falusi. Akkor az buta földtúró paraszt aki a múltban ėl csóró ės semmirekelő.
Mert el vannak szállva maguktól. Plusz az ilyen "Mi kis falunk" kategóriájú filmek erősítik is ezt a sztereotípiát.
Volt,aki azt kérdezte,van-e kábel tv,meg internet nálunk (szabolcsi kisváros). Persze,mondom még áram is van,meg szennyvízelvezetés. :D
Te ezt honnan veszed? Unatkozol otthon? Kényszert éreztél kérdést kiírni és jobb nem jutott eszedbe?
Én budapesti voltam, még nagyjából az is vagyok, de sem én, sem az ismerőseim nem gondoltunk soha ilyet a vidékiekről. Egyébként is legalább a fél rokonságom vidéki, van aki nagyvárosban él, van aki kis faluban. És valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, akinek a rokonsága szétszórva él Magyarországon. Szerintem a többség testközelből ismeri a vidéki embereket, sőt sokszor saját maga is az volt, csak elköltözött egy nagyobb városba.
Az emberek nagy része nem ilyen buta, de valóban vannak ilyen egybitesek.
Itt gyk-n is olvastam egy időben egy bizonyos felhasználótól olyan válaszokat miszerint a vidékiek elmaradottak, a nők nem ismerik a fogamzásgatlást, és sokan kerti wc be szülik meg a gyereküket. Mert ugye ez a prosztóság csak vidéken fordulhat elő...szerinte, akitől még nem láttam nyelvtanilag helyes mondatot, de az nyilván mindegy.
Szóval de, vannak ilyen agyhalottak, bár tény hogy személyesen egyet sem ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!