Mi a véleményetek a nagyvárosi sznobokról akik felsőbb rendűnek gondolják magukat egy vidéki embernél?
Első... ez egy létező dolog, és a kérdésre választ vár a kérdező, nem kell fröcsögni habzó szájjal...
32/F
Ugyanaz mint a kisebbségi komplexusos vidékiekről. Alapvetően hülyeségnek tartom a mai világban ezt a fene nagy vidéki-nagyvárosi ellentétet.
https://www.youtube.com/results?search_query=vid%C3%A9ki+men
Szia!
Mi miatt lehet ez?
A véleményem... a túlzott biztonság amit a vidéki ember teremtett nekik.
Falura nem kell egyetem, egy városközpontban nem lehet zöldséget termelni...
Magyarországon több ember él falun vagy kisvárosban, mint megyei jogú városban, illetve a fővárosban.
Ennek ellenére a vidéken élő emberről az országos sajtó, az elemzések vagy a közpolitikai javaslatok ritkán és keveset mondanak.
Ennek két fő oka van.
Egyrészt a nagyvárosiak nehezen vonatkoztatnak el saját világuktól. Másrészt a hatalom, a pénz, a kultúra a nagyvárosiakra van bízva, és azt saját érdekeik szempontjaik szerint használják.
A városi ember gyakran saját világát keresi akkor is, amikor a vidéket vizsgálja. Például sajnálkozik, hogy miért nincs több innováció, több versenyképes exportáló üzem egy vidéki térségben.
Azért, amiért kevés a hal a Bakonyban, a makk a Balatonban:) nem ott van a helye.
Nekrm a vidékiek sznomabbnak tűnnek hisz éltem köztük. Lenézőek gusztustalanul viselkednek még egymással is... És én nem a földen dolgozókrol beszélek én is dolgoztam tanyán
De a szimpla parasztok beetethetőek félnek a nem létezö migráncsaiktol... Életükben nem láttak még külföldi embert és képesek rendöet hivni idegenekre.... És akik itt pesten ugyanilyen barmok szintén vidékiek vagy románok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!