Mi ez a banat, hogy kotelezo lesz a BKK jaratokon a maszk?
Figyelt kérdés
Hogy szabhatnak meg ilyet, hogy mit hordjak a fejemen, mar nem azert? Tudtommal a testem felett en rendelkezem, nem a kormany es senki nem szolhat bele, hogy mit hordjak kotelezo jelleggel. Ilyen iranyba tartunk, tenyleg? Nem lehet valamelyik szervnel panaszt tenni? Mert eleg rendesen nyirbalja a kormany mostanaban a jogainkat.2020. ápr. 17. 16:15
21/30 A kérdező kommentje:
Az, hogy puceran nem mehetek ki, egy tok alap dolog, habar szerintem a kozszemeremsertes is egy tok elavult dolog mar manapsag, amikor mar az ot eves is tudja, hogy nez ki egy pucer ember, de mindegy. Engem aztan sehol nem zavarna, ha pucer emberek maszkalnanak az utcan, persze erre is lehet azt mondani, hogy nem valami higienikus, ha a csupasz segguk utan akarnal leulni valahova, de mindegy. A kozszemeremsertes a latvany miatt van kitalalva, a latvanyt meg mindenki ismeri, szoval mit rettegunk meg mindig egy meztelen testtol? Na mindegy, ez sem erint, en nem akarok puceran maszkalni :D
2020. ápr. 17. 16:54
22/30 anonim válasza:
Légy erős, nálunk a városban hétvégén közterületen is kötelező a maszk viselése. Sőt, a 18 év alattiak este 8-tól másnap reggel 6-ig nem tartózkodhatnak az utcán (egészségügyi szükséghelyzet kivételével). Sétálni, kutyát sétáltatni, futni sem mehetsz messzebb 1000 méternél az otthonodtól. Senki nem háborog miatta.
23/30 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy haborognak, maximum nem a te ismeroseid illetve nincs meg az a forum, ahol megtehetik.
2020. ápr. 17. 17:19
24/30 anonim válasza:
Már legalább a veszélyhelyzet kihirdetése óta kellene maszkot hordani a BKK járatain.
Amúgy meg, nagyon sok nyugat-európai városban kötelező, boltokban, tömegközlekedési eszközökön, több helyen még közterületen is.
25/30 anonim válasza:
“ Az, hogy puceran nem mehetek ki, egy tok alap dolog”
És az miért nem “tök alap dolog”, hogy járványhelyzetben vannak olyan különleges szabályok, amiket a köz egészségvédelmének az érdekében be kell tartani?
26/30 anonim válasza:
Maszk,vagy SÀL,nem feltétlenül muszáj maszk
27/30 he84 válasza:
Hát kérdező, akkor ennyi erővel a legtöbb szabályt, törvényt megszeghetnéd, mert a te tested, a te akaratod. A te tested oké, de a többi nem teljesen. A saját akarat is nagy teret kap, de nem mindenben és bizonyos dolgok korlátozva vannak a rend miatt, mások miatt is, ez mindig is így volt. A maszkot fogd fel úgy, mint egy új ruhdarabot a járműveken, amit hordani kell, illetve erősen javasolt. Ha számyt neked az, hogy ne legyen több fertőzés, ha gondolsz másokra is, nem csak a saját testedre önző módon, akkor megteszed, ha járműre szállsz fel. Ha pedig mindez téged nem érint, akkor főleg ne foglalkozz ezzel. Én már hetek óta ha járműre szállok fel, akkor maszkban teszem. Pontosabban ha úgy indulok el itthonról, hogy járművel is fogok utazni, akkor már itthon indulás előtt felveszek egy maszkot. Ha nem tömeges helyen és ha stálás, gíaloglás célból vagy, akkor nem kell annyira maszk. Sétán és csak gyalogosan én se hordok.
28/30 anonim válasza:
Szerintem sincs sok értelme ennek az újabb szigorításnak, hisz a legtöbb BKK-járat utasforgalma ezt nem indokolja. Nem mellesleg a maszkot nem jól használó utas könnyebben megfertőződhet a vírussal, mintha nem hordaná. Ahogy egyre melegebb napok jönnek, a sál már eleve szóba sem jöhet. Ráadásul semennyivel nincs több érv a használata mellett, mint ellene. Tartok tőle, hogy csak rontani fog a helyzeten, mert a többség még kezet sem tud megfelelően mosni, nem hogy maszkot használni.
29/30 anonim válasza:
Kérdező, én egyet értek veled 😃👌
30/30 anonim válasza:
Még egy utolsó gondolat: minden ország maga dönti el, hogy milyen intézkedésekkel próbálja elejét venni a járvány komolyabb lefolyásának. Az, hogy egyes országok mér rég kötelezővé tették a maszk viselését, még nem tudnak kézzelfogható eredményt felmutatni, hogy ezzel sikeresebben küzdenének a koronavírus ellen. Müller Cecília sem ma kezdte a szakmát, és biztos nem beszél hülyeséget, amikor azt mondja, hogy a maszk viselése nem feltétlenül szükséges. Amúgy meg aki elmegy munkába mosható maszkban, a kesztyű nélküli kezével belül lehúzza magáról munkába megérkezve, majd hazafelé visszateszi (mivel a kesztyű használata egyelőre nem lesz kötelező) és ott nem is tudja kimosni/kivasalni, csak otthon, az jobban tarthat a fertőzéstől, hacsak nem kapaszkodik semmibe a járművön, vagy téli kesztyűben megy el otthonról, mert az legalább rendelkezésre áll. Szóval lehet agyalni a megoldásokon - értelmetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!