Mitől lett ennyire "menő" dolog depressziósnak lenni?
Lehet csak nekem tűnk így, de mostanában egyre több ilyen típusú embert látok a 18 év alatti korosztályban. A közösségi oldalak is tele vannak az ilyen: ne lájkold a crushom, mert törlöm kaliberű csoportokkal akik fél óránként odaböfögnek valami értelmetlen dolgot az internetre, amit nem tudok hová tenni.
Most ez lett a menő? MErt hogy mindenki tudja, hogy ezek nem depressziósak az biztos.
Az "áldepressziós" emberek csak azért jelentek meg, mert kaptak platformot. (Internet) régebben ez nem volt.
Szerintem a valódi depresszió rátája is növekszik két ok miatt.
1. Mentális egészség- mindenki hallott már róla. Mindenki tudja miről van szó, így nem is olyan ciki róla beszélni és könnyebb felismerni.
2. Szerintem idővel mindig intelligensebbek lesznek az emberek. Nem azt mondom hogy fejlettebb az agyuk, de sokkal másabb körülményekben nőnek fel m mint pl 20 , vagy 40 évvel ezelőtt.
Arra akarok ezzel célozni hogy egyre többen gondolkoznak. És aki bizony gondolkozik, annak lesz exisztenciális krízise. Ki ne gondolt volna bele hogy egyszer meghalsz, és semmi nem fog maradni belőled? Ezek az eszmék is (bár igazak) nagyon könnyen felboríthatják egy ember elméjét, és rengetegen nem képesek megbírkózni vele.
A vallást is egyre többen kerülik, ami segítene ennek feldolgozásában. Hisz mennyivel kellemesebb arra gondolni, hogy isten vár téged az égben ilyen nagyon "kircsi-szupcsi" helyen, és nem csak a földben fogsz elrohadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!