Miért gondolják egyesek, hogy menő dolog átszaladni a piroson? (az úton)
A környéken, ahol élek, szinte mindenütt van szemafor. Néhány embert ez viszont teljesen hidegen hagy, lazán átsétálnak a piroson.
Most nem igaz, hogy nem gondol bele senki, hogy szegény autósoknak ezer felé kell figyelni, ne jelenjen már meg ott gyalogos, ahol nem számítanak rá.
Ütöttek már ez zebrán egyszer (igaz, csak biciklis), illtve egyszer majdnem, mikor nekem volt zöld, illetve a legszerencsétlenebb eset az volt, mikor zebrán átengedett az egyik autó, de a szemből jövő nem.
Álltam a zebra közepén, aki átengedett mögöttem már el akartt indulni, a másik viszont majd elütött, úgy tépetett át előttem.
Visszaléptem, szerencse, hogy amelyik átengedett, nem indult még el, mert akkor most nem írogatnék itt....
Egyesek viszont ennyire nem félnek?
Veled megtörtént = félsz.
Velük nem történt meg = nem félnek.
Neked megtanították,hogy nem szabad.
Őket nem, vagy nem hallgattak rá.
Amerre én közlekedek, egy helyen szokott csak ez rendszeresen előfordulni. Ott viszont baromi bosszantó, mert eleve be szokott dugulni, és ha az autók még a szabálytalan gyalogosok miatt is állnak, csak rosszabb lesz.
Egyébként szerintem nem félnek, ez egyértelmű. Büntetni se szokták őket, szóval nincs ami visszatartsa őket. Szerencsére én ilyen balesetről még nem hallottam, általában körültekintőek. Két zebrás baleset történt ismerősi körben, azok pont nem lámpás zebrák voltak.
Mai napig úgy megyek át a piroson hogy szaladnom se kell a kocsi elől, ha ehhez az kell hogy elérjem a buszt akkor nincs mese, nem várhatom meg a zöldet.
Lehet ez a lámpa dolog épp az autósnak szól hogy mehet, én meg megoldom olyankor.
Mert akkora fos otthon a közlekedés, hogyha pl. lekésed a buszodat a piros miatt, várhatsz félórát is akár, ami télen nem pálya.
De csak ebben az esetben szaladok át, nagyon körülnézve.
Meg van az az eset is, hogy már öt perce piros az a nyomorult lámpa, és még kitudja mennyi idő, mire végre zöldre vált és mehetek. Idegesítő, főleg zuhogó esőben, pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!