Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Értik az emberek a szivárvány...

Értik az emberek a szivárvány jelképet kismamák esetében vagy félreértik?

Figyelt kérdés

Nem rég volt egy olyan eset, hogy valakit megvertek egy szivárványos táska miatt. A táska maga régebbi volt állítólag, minthogy a szivárványt az emberiség sokszínűségének jelképezésére használták volna széles körben. A lényeg, hogy a nő nem provokálni akart, csak volt egy táskája...

Ebből jutott eszembe, hogy vajon érti e a nagyvilág, hogy kismamáknál mit jelent a szivárvány? Elég groteszk lenne, ha egy terhes nőt megvernének érte.

2019. okt. 31. 14:15
1 2
 11/18 Flagstaff ***** válasza:
74%
Szivárvány babákra utal esetleg? Olyan kismamák, akik egy elvesztett gyermek után újat várnak?
2019. okt. 31. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem tudja mit jelent, és úgysem arra foga asszociálni amit ki akarsz a kérdésből hozni. Ez olyan érvelés, mintha valaki büszkén viselné a horogkeresztet, hiszen az ezer évek óta a jó szerencse jelképe. Közben mindenki nácinak fogja értelmezni, mert a jelképek jelentése az idők során változik, és a popkultúrában is más súlya van. A szivárvány is emiatt már "foglalt", és nem a kismamáknak.
2019. okt. 31. 15:33
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Captain here: szivárvány babának hívják azokat a piciket, akik egy (méhben/kint) meghalt baba után születnek.
2019. okt. 31. 16:09
 14/18 anonim ***** válasza:
63%
Nekem is lett volna tesóm előttem is, utánam is. Sose hívott senki szivárványgyereknek. Nekem ez kicsit fura... mármint ez hogy találjunk ki erre is külön nevet.
2019. okt. 31. 16:14
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
#14 Ez csak egy 2019-es unalom szülte hülyeség, remélhetőleg nem tart sokáig.
2019. okt. 31. 16:16
 16/18 anonim ***** válasza:
86%
Plusz még viseljük is stigmaként, jelképekkel, meg kössük egy másik gyerekhez akinek semmi köze az egészhez, de vele reklámozzuk. Nekem erről az önsajnáltatás jut eszembe, és nem az együttérzés.
2019. okt. 31. 16:17
 17/18 A kérdező kommentje:

Mivel sokan kérdezték, ez is mutatja, hogy a legtöbben nem értik. Számomra teljesen elérte a kérdés a célját, mert inkább nem veszek így szivárványos ajándékot egy érintett kismamának. És nem azért, mert elítélném a melegeket vagy ő elítélné őket, hanem mert nem szeretnék ebből kényes helyzetet.

Maga a jelkép jelentése: Ha egy anyuka már elveszített egy gyereket vagy magzatot és újra terhes lesz, akkor szokták az így születő babát szivárványbabának nevezni. A dolog Noé jól ismert bibliai történetéből ered, ahol a szivárvány egy ígéret, hogy nem lesz több baj. Azzal, hogy valami szivárványosat adok, azt akartam volna kifejezni, hogy másodjára minden rendben lesz, legalábbis ezt kívánom őszintén. És nem, nem vagyok keresztény, ő sem az. Rengeteg szokásnak van keresztény alapja, mivel Európában élünk. Ez egy gesztus (lenne).

2019. okt. 31. 16:20
 18/18 anonim ***** válasza:
59%
Nem értem ez mire jó. Én nem dicsekednék ezzel hogy jaj nézzétek nekem már meghalt egy gyerekem de nyugi jön a másik. Ez semmi másról nem szól mint önsajnáltatásról. Ha velem ilyen tragédia történne nem mutogatnám a nagyvilágnak. De biztos velem van a baj.
2019. okt. 31. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!