Az normalis, ha fogorvoshoz (körzeti) idöpont van es a beteget ugy szolitja hogy "jöhet a következö", ami miatt akàr 2 orat is vàr az ember?
19 tejfog huzatasrol van szo mert folyamatisan ugy jön a csontfoga hogy nem esik ki a tej.
Az elsö tejfoga mire kiesett szanaszet szabdalta az egesz inyèt irto hosszant mint akinek késsel szetszabdaltàk. Igy orvossal megbeszelve vannak olyan indokolt esetek hogy huzni kell a tejfogakat, plane mikor a çsontfog mar javaban nagy is mögötte
Azutan szepen sorjaban ugye mert ha màr 2 akkor a többi csontfog is igen valoszinü hogy ugy jön hogy nem esik ki a tejfoga idöben.
Kesöbb ugye folyamatos baräzdazàràsra is hordani "kell"az is fogankent ahogy kinönek.
A fogköleszedest csak peldakent irtam hogy a fentieken kivül egyeb okokkal is orvoshoz jar az ember tehat még mas dolgok is befigyelhetnek. Es ha szorzom a fogak szamaval egy kész vagyon lenne amit gy
#22: Szegény gyerkőc... Foghúzásért (főleg ha minden tejfogat húzni kell) valszeg én se mennék feltétlenül magánba. Max. azért, hogy a gyerekkel normálisan, kedvesen bánjanak.
Érdekességképpen: a nagyfiammal is megesett többször, hogy előbb jött az új fog, mint hogy kiesett volna a régi. A fogorvosunktól megkérdeztem, mi a teendő ilyenkor. Azt mondta, várjunk még, ki fog az esni és nem lesz gond. Ha nagyon sokáig mégse, akkor persze kihúzza neki. Mind kiesett magától pár héten belül, és az új fogak behúzódtak a régiek helyére. Pedig aggódtam én is, nem hittem volna, hogy nem lesz szükség beavatkozásra.
Az ilyenek miatt is értékelem a dokinkat, nem csinál szükségtelen dolgokat. Felismeri a gyerkőcömet, képben van, mik voltak korábban. Beszélget velünk, kérdez. Rendelőintézetben ezt az odafigyelést nem kapod meg, futószalagon megy a dolog.
Mi neurológushoz járunk rendszeresen, mindig van időpontunk, és mindig 5-6 órát várunk még ahhoz képest.
Magyar egészségügy.
¯\_(ツ)_/¯
24. Most csak azert nem akartam kivàrni mert az elözö tejfog szinte állig szétszabdalta az inyèt, ahogy mozgott az inyben(a csontfog ugye tolta elöre), szinte nyitott lett az egesz, a fog also, inyben levö rèszèt is latni lehetett, nagyon ijesztö volt, tenyleg mint akinek szèt lenne szabdalva az inye.
Majd a fogtünder remèlem vigasz lesz, hàl eg az oviban a kistársai köré gyültek, ugy fogadtàk az orvos utàn, es mindenki a tejfogairol beszèlgetett.
Én írtam a neurológust. Szerintem vastagon az egészségügy problémája, hogy nincs elég orvos.
Nekünk úgy néz ki, hogy (most fiktív időpontokat fogok írni, de nagyjából ez a helyzet) 7-re kérünk időpontot, akkor odamegy az ember fél 7 körül. Igen ám, csak nincs elég orvos, így a doktornő még bőőőven fent vizitel az osztályon 10-11-ig, hiába kezdődik 6-kor a rendelés. Így már simán 4-5 óra csúszás meg is van már mire egyáltalán kezdődik a szakrendelés. Ekkor jön az, hogy előttünk is vannak más időpontosok, meg küldenek oda pár embert a sürgősségiről is, őket pl. előre kell engednie mindenkinek, aztán mindeközben néha eltűnik a doktornő, ha valami történik az osztályon, mert csak ő van ott, mint orvos.
Szóval ja, legutóbb simán ott ültünk 7 előtt már, és fél 4 körül végeztünk délután. Ez télen volt még, a fűtetlen folyosón várakoztunk. :D
Nagymamám nemrég a sürgősségin várt valami 14 órát, mert ott se volt orvos.
Ezek nálam eléggé az egészségügy problémái...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!