Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Csak én kezdek el szorongani...

Csak én kezdek el szorongani amikor emberek közé kell mennem?

Figyelt kérdés
A probléma ott van hogy amikor emberek között vagyok ver a víz szédülök felfordul a gyomrom és mintha nyomnák a mellkasom. Suliba ünnepségen is lettem már rosszul és arra eszméltem hogy a védőnő a fejemet simogatta egy vizes ronggyal. Továbbá mindig azt érzem hogy valaki követ, amikor néznek meg kínosan érzem magam,most kerültem ki egy nagy létszámú osztályból a termekbe mindig rosszul éreztem magam annyi emberrel összezárva ezek mitől lehetnek? Van rá megoldás? 16 éves srác vagyok

2019. aug. 13. 01:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológust keress fel, nem tudom mitől lehetnek, esetleg korábbi kellemetlen élmények? ...
2019. aug. 13. 02:32
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Igen, csak te. Itt vagyunk majd' 8 milliárdan a Földön és kizárólag te vagy az egyetlen egy ember, aki szorong az emberek között.
2019. aug. 13. 02:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is igy vagyok vele csak en mar nem vagyok iskolas
2019. aug. 13. 05:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szociális fóbia mindenképp, ha csak emberek között jön elő. (Bár az ájulás jelez még dolgokat, pánikbetegség?)

Pszichológus segít. Rávezet dolgokra, megtanít a valójukban látni a dolgokat (pl mert ha még néznek is, akkor is ritka, hogy látnak, mert mindenki magával van elfoglalva, pont mint te 🙂 )

Illetve segít, ha tolod kifelé a komfortzónádad, ügyelve a fokozatosságra. Azaz mindig meg kell találnod azokat a társas helyzeteket, amikben legkevésbé félsz, és bele kell menned tudatosan, minél többször, és ilyenkor feljebb lépsz, több önbizalmad lesz, és csinálhatsz olyat, ami korábban nagyon szorongató volt, de a tapasztalatszerzés miatt már csak kevésbé az...

Szóval jó, ha innentől elkezded magadnak csinálni a bevásárlást, megpróbálsz kint ülni a parkban, ügyet intézel, társas hobbikba kezdesz pl egy sport, új szakkört is elkezdhetsz, és már diákmunkázhatsz is.

Ezek gondolom mind olyan helyzetek, amik most ijesztőek lehetnek. Kezd a legkönnyebbtől!

Leginkább jó amúgy talán a sport lenne. Az testet-lelket egyaránt edzi, sokkal erősebben növeli az önbizalmat, mint bármi más.

Nameg a diákmunka is duplán hasznos, hiszen pénzt kapsz érte, ez motiválhat 🙂

2019. aug. 13. 07:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,a sport és a park elég jó ötletnek tűnik:)
2019. aug. 13. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!