Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit árul el egy osztályközössé...

Mit árul el egy osztályközösségről hogy azért nem lesz érettségi utáni bankett mert nincs rá igény?

Figyelt kérdés

A bankett nem kerül megrendezésre mondhatni érdeklődés hiányában elmarad.

Uis a 25 fős osztály fele kapásból még 1 hónappal ezelőtt közölte hogy őt nem érdekli ő erre egy fillért nem fizet.

A maradék fele meg elvileg jött volna, de ahogy telt az idő ez is lemondta az is lemondta, és eljutottunk oda hogy hogy a 25ből maradt 5-6 ember aki jött volna.

Aztán az of lefújta az egészet azt mondta milyen bankett az ahol 5 ember van ott a 25ből, világ szégyene lenne, lefújva kész. Bankett nincs.

Mit árul el ez az egész egy osztályközösségről?

2019. jún. 24. 22:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
74%

Nekünk amúgy mindenki elment és a fényképeken látni, hogy milyen is volt az osztályközösségünk.

Kb készült 200 kép. Ebből egy csoportkép. A többin ugyanaz az 5-10 ember; ölelkeznek, kettesével, összebújva bandában, egyesével grimaszolnak... Meg néhány kép az asztallapról.

A sztori, hogy odatették nekik a fényképezőt, hogy legyenek képek. Ez lett az eredmény, az ő asztaléuknál fényképeztek orrba-szájba, akik a többi helyen ültek, azok kimaradtak.

Szóval mi sem voltunk egy nagy, összetartó család :D

2019. jún. 25. 10:05
 12/30 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk volt bankett, de így utólag visszanézve nem sok értelmét látom. Kibéreltünk egy éttermet, ott volt vacsi, de persze a legtöbben a piálást várták csak. Én akkoriban nem is ittam alkoholt, úgyhogy egész este hallgathattam, hogy mekkora szerencsétlen vagyok, mert nem akarok részeg lenni. Volt aki már az utolsó busszal lelépett. Mi sem voltunk összetartó osztály, kár volt erőltetni. Még osztálykirándulást sem szerveztek nekünk soha. Nem is vágyok vissza gimibe.

Rólatok is azt árulja el, hogy nem vagytok kíváncsiak egymásra, nem vagytok összetartóak. Ezzel sajnos nem tudsz mit tenni. :/

24N

2019. jún. 25. 10:13
 13/30 anonim ***** válasza:
37%

Szar a közösség, de legalább nem titkolják.

Nekünk volt ugyan bankett, de nagyjából olyan mentalitásban, mint amit a 2-es írt. Két hosszú asztalhoz lehetett leülni és azonnal látszott, ki kivel van jóban, mert a klikkek egy-egy tömbben ültek le és alig szóltak egymáshoz ezek a társaságok. A meghívott tanárok többsége el sem jött, akik igen, ők próbáltak beszélgetni egy-egy emberrel és ennyi, páran berúgtak, röhögcséltek, volt aki bőgött (de belőle gyakran ezt hozza ki a pia), aztán a lefoglalt 3 óra után mindenki ment haza. Két osztálytárs egyébként szintén nem jött el és előtte is sokan fontolgatták. Végeredményben nem mondom, hogy rosszul éreztem magam, mert pont olyan volt az egész, mint amit vártam az osztálytól:klikkes. Az lepett volna meg, ha máshogy történik.

Megértem, ha nem akarnak erre tízezreket kifizetni, nálunk azért volt csak megtartva, mert az évek alatt összegyűlt osztálypénzből ment.

2019. jún. 25. 11:28
 14/30 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem amúgy nem normális az, hogy 4 vagy 6 év után egy osztályban annyira nincsen semmilyen közösségi érzet, hogy legyen egy bankettjük. Ahogy írták mások, ez nem pénz kérdése, nem hiszem hogy az osztályban 1 ember nincsen akinél vagy a házában lehet tartani egy ilyet, vagy van valami közelebbi hétvégi háza/nyaralója. Mindenki hoz valami kaját, sütit, üdítőt, sört stb. Nem kötelező puccos étterembe menni.

Nem azt mondom hogy nincsen ilyen osztály, de hogy ez nem átlagos és nem normális az is biztos. Ha tényleg ennyire nem bírják egymást az emberek, akkor persze hogy ne legyen bankett, de ez elég gáz szerintem.

Úgy gondolom, nem hatalmas és elítélendő jópofizás az hogy együtt vagyunk, beszélgetünk, iszogatunk pár órát egy ilyen eseményen. Nyilvánvaló hogy az osztályon belül is vannak baráti körök, vannak akik nem bírják egymást vagy keveset beszélnek, illetve sokaknak van az osztályon kívül sokkal szorosabb közössége. De én nem látom hogy ez miért lenne kizáró ok egy bankett esetében. Az hogy 25 emberből 5öt érdekel az durva szerintem.

2019. jún. 25. 13:48
 15/30 anonim ***** válasza:
57%

A mi osztályunk akkora csöves banda, mint az állat. Az osztályfőnökünkkel együtt. Nincs terem? Sebaj, kiülünk törökülésbe a folyosóra zabálni a büféből csórt kajánkat, de úgy, hogy ember nem megy rajtunk keresztül. :D

Osztálykirándulás. Nekünk nem kell WC, elég egy erdős rész, ott különválnak a fiúk és a lányok. xD

És brutálisan őszinték vagyunk egymással. Üvöltünk egymással, sírunk együtt.

És nagyon nehéz velünk, mert a legkisebb sportszerűtlenségre is össznépien harapunk, és volt már tanár, aki zokogva rohant ki tőlünk. És soha nem vagyunk tiszteletlenek, csak az első osztályfőnöki órán az osztályfőnökünk azt mondta nekünk, hogy nem akar azért vigasztalni senkit, mert hagyta magát megalázni. Tiszteletteljesen, össznépien, határozottan és brutális erélyességgel igenis kiállunk magunkért, aztán lehetünk mi a szörnyű fiatalok, igazából a kutyát se érdekli. Érdekes, az összes tanár, aki teszi a dolgát rendesen, imádja az osztályunkat.

A magyartanárunk egy nagyon idős, halk, pici néni, és érdekes módon olyan csönd van az óráján, hogy a légyzümmögést lehet hallani, és soha nem féltünk tőle. És mindig mosolyogva jön be hozzánk, van persze, hogy kiakad, de az mindig jogos, és mindig változtatunk, ha ő akad ki ránk. De ha kiakad, akkor sem aláz meg senkit, nem úgy beszél velünk, mint a kutyánkkal. Ő (nem)tetteket minősít, nem embereket. És rá fel lehet nézni, én legalábbis egy hiteles, erős nőnek tartom, akire fel tudok nézni nőként. Mondom ezt 18 éves fiúként.

Azt akartam ebből az egészből kihozni, hogy ha az osztály alapból ilyen, mint amit pl. én leírtam, és úgy nem lesz bankett, akkor nem gáz. LEgalább őszintén kijött a dolog. Jobb ez, mintha fél óra után a fele ott se lenne. Nekem csak jövőre lesz esedékes a dolog, de nekünk lesz bankettünk, mert nagyon szeretünk együtt szórakozni, és abszolút nem jellemző a klikkesedés. Persze nyilván nem ugyanolyan mély mindenkinek mindenkivel a viszonya, de mindenki szívesen van mindenkivel. De pl. a szalagavatónk olyan csöves lesz, amit még a világ nem látott. Mert az minket nem érdekel. És lehet háborogni rajta, az se érdekel igazából senkit. Minket se, az ofőnket se. :D

Csinálni is kizárólag azért csináljuk, mert az osztályfőnökünk elmondta, hogy letépnék a fejét, ha nem csinálnánk, és nem akarjuk őt kellemetlen helyzetbe hozni. Az osztályfőnökünk pedig egy olyan ember, aki üvöltözik velünk, mi is üvöltözünk vele, aztán félnapi látványos egymást kerülgetés után bocsánatot kérünk egymástól, és mégis imádjuk a hülye fejét, meg ő is a mi hülye fejeinket. :DDD

2019. jún. 25. 14:09
 16/30 anonim ***** válasza:
40%
Az osztály egy mesterséges, összekényszerített közösség, ennél fogva a tagjai nem kötelesek imádni egymást. Ha nem akarnak jópofizni, az legalább őszinte. A mi tízéves osztálytalálkozónkra például csak nyolcan mentek az osztályfőnököt is beleszámítva. Nem lepett meg, annak idején sem voltunk összetartó csapat, a klikkek miatt semmit sem tudtunk normálisan megszervezni. És akkor mi van?
2019. jún. 25. 18:56
 17/30 anonim ***** válasza:
27%

Igen, az utolsónak igaza van; ahol a bankett megszervezése is döcögősen megy, ott majd az osztálytali is.

A klikkek miatt főképp.

Egyszer, pl akartam szervezni általános iskolai talit és már kezdődött us, hogy, "ha őt meghívod, én nem jövök!" - hafytam us a csudába.

Később megrendezésre került (valamikor a gimi végefele); de kb osztály nefyede volt ott. Viszont így is jól éreztük magunkat.

Gimis osztálytalim 2021-ben lesz (ugyebár én 6 évet jártam gimibe, 4 helyett), de szerintem senki nem fogja szervezni, max 5 gyerek összeül sörözni.

2019. jún. 25. 20:17
 18/30 anonim ***** válasza:
71%
Ez olyan, mintha most összezárnának egy osztálynyi random idegennel, akikkel csak annyi a közös bennünk, hogy megadott időn belül születtünk. Nem lehet kikényszeríteni a barátságot. Én csendes, irodalomszakkörös, Sims és Harry Potter függő, dökösként miről beszéltem volna a csajjal, akinek 14 évesen abortusza volt, füvezett a lányvécében, és lenézett, mert nem pasiztam?
2019. jún. 25. 21:15
 19/30 A kérdező kommentje:

"dökösként miről beszéltem volna a csajjal, akinek 14 évesen abortusza volt, füvezett a lányvécében, és lenézett, mert nem pasiztam?"

Hát egy közös pontotok biztos lett volna a kígyóbűvölés.

Nemde?

2019. jún. 26. 06:48
 20/30 A kérdező kommentje:

"Az osztály egy mesterséges, összekényszerített közösség"

Ez így van de pl az én szüleim anno középiskolában ismerték meg egymást egy összekényszerített közösségben. És ha az az osztály nem lett volna ők nem ismerik meg egymást.

2019. jún. 26. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!