Tényleg helyes volna a "bullying" kifejezést használni kisgyerekek esetében?
Nem pont erre használnám ezt a szót, mert ez csak vita.
De engem zaklattak óvodás meg kisiskolás koromban is a társaim. És az már tényleg örökre bennem marad az már tényleg az a rendes, kemény, megalázó “bullying” volt. Szóval lehet nyugodtan használni ezt a szót kisgyerekekre is.
Remélem troll kérdés.
"Valamelyik "visszaüt" aztán a másik is visszaüt, és 2 perc alatt kész a hangos, drámai sírás."
Biztos ilyen is van, de nem ez a jellemző amikor azt mondják, hogy valaki terrorizál valaki mást.
Egészen extrém esetek is vannak, amikor aztán a bántalmazott évek múlva vagy talán soha nem heveri ki amit elszenvedett, akár nap mint nap.
Mert ne legyenek illúzióid, a kisgyerekek elképesztően gonoszak tudnak lenni, és hiányzik belőlük az empátia. Életveszélyes.
Ha te még komolyabb esetet nem éltél át vagy nem láttál akkor szerencsés vagy, de létező problémáról beszélünk, amivel egyébként sokkal többet kéne foglalkozni.
Ez nem az, amit példaként hozol.
Viszont a gyerekek rettenetesen gonoszak tudnak lenni, képesek igazi vérbeli bullying-ra. Igen, a cuki anykedvence gyerekek is, engem főleg ők vertek anno napi szinten. :D
Hogyne lenne, ha tényleg arról van szó és nem gyerekharcról.
Általános alsóban volt egy barátnőm, örökbefogadott, két alkoholista "szülővel" - hogy hogy a fenébe, az számomra mai napig rejtély... Mindenki szekálta emiatt, suli után többször megverték, sőt, engem is fenyegettek folyton, csak mert voltam olyan karakán, hogy kiálltam mellette. Más kérdés, hogy engem nem mertek bántani.
Ha ez nem "bullying", akkor nem tudom, hogy mi. A különbség annyi, hogy míg a kamaszok már a saját értékítéletük alapján "válogatnak", én azt látom, a kisgyerekekre a szülők vannak hatással. Nyilván nem egy 8 éves gyerek találja ki, hogy utálni kell a másikat, mert alkoholista a szülője, tán azt se tudja, az mit jelent. A szüleitől hallja, aszerint sorolja be a jó és rossz dolgokat, amiket otthon hall. Az ilyen problémás, verekedős gyerek szüleinek erősen a körmére néznék a tanárok helyében.
Én meg azt tapasztaltam, hogy végig vertek és cikiztek, aláztak ovi illetve alsó alatt. Mégse állítom, hogy minden gyerek ilyen. Neked fordítva miért nem megy, és miért nem tudod elfogadni, hogy létezhet ilyen? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!