Nézzen a gyerek híradót vagy ne?
Nem arra vagyok kíváncsi, "hogyha akarod, akkor nézd, ha nem, nem". Ezzel tisztában vagyok
A földrajz tanárom (aki politikailag elég elhivatott, mindig okítani akar minket) szerint szégyen hogy a mai 12-18 éves korosztály nem néz híradót. Mert csak a net, meg az önbutítás megy, de a tényekkel nem találkoznak. Nem tudják mi van a világban, mi történik körülöttük, és nem is akarnak tisztában lenni a politikai helyzetekkel.
Namármost, ha én bekapcsolom a híradót, 80%ban olyannal találkozok, hogy megölte, leszúrta, kirabolta, meghalt, elítélték a gyilkost, eltűnt.
Politikai szinten jó ha valaki az itthoni viszonyokkal 1000%ig tisztában tud lenni mert egyáltalán nem egyszerű a dolog.
Nem szeretem és nem is szoktam híradót nézni, heti 1-2 alkalommal megnézek egy hírportált, ennyire érdekel.
Mekkora probléma ez? Mit gondoltok?
Köszi a két értelmes választ :)
4, szerintem már ismered a sorsod :)
Szerintem is felesleges az első félóra arról szólt ki ölt meg kit ki rabolt ki kit a második félóra meg hogy a politikusok egymást szapulják.
Mostmár a neten szerintem jobban lehet tájékozódni
Azért kamaszkortól már fontos lenne a világról tájékozódni. de semmiképpen nem a leszúrta-megölte-elgázolta-felrobbant kérdéskörben. Nem feltétlenül kell híradót nézni hozzá, hogy egy kicsit ismerkedjen a gyerek (már ha gyerek 16-18 évesen) a körülötte történő dolgokkal.
A híradóknak általában van egy szokásos rendje. Minden csatornán más, de ha egy helyen nézed, akkor lehet tudni, hogy mikor jönnek a közlekedési hírek, a belpolitika, külpolitika, a megölte-kisiklott és a bulvár hírek. Figyeld meg pár alkalommal egyik-másik csatornán hogy ott hogyan csinálják és eleve csak azt a kis időt nézd meg belőle utána amikor olyanokatról beszélnek ami szerinted is fontosabb. De ne ragadj le 1 csatornánál, mert akkor csak félinformált leszel, hiszen csak 1 oldalról hallasz híreket.
Ha nem ragaszkodsz a tévéhez, akkor javaslom az inforádiót. Gyakran vannak hírműsoraik, rövidek, nem húzzák az időt és tényleg nem elfogultak egyik politikai oldal felé sem.
Amúgy azért kellene megismerned a dolgokat, mert idő kell ahhoz hogy el tudd dönteni mikor akarnak becsapni, megvezetni valamivel és úgy tudod elkerülni hogy átverjenek, ha tudod mik történtek korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!