*Ja meg egyik , tök kedves, cuki tanárunk mesélte, nem ezekkel a szavakkal, de lényegében egy förtelmes, üvöltözős boszorkány volt; mert még új tanár korában mesélte, hogy régen mindig üvöltözött, mert azt hitte, ezzel lehet a diákoknak a tiszteletét kivívni. Aztán egyszercsak valaki, az egyik gyerek megkérdezte tőle; hogy "de tanárnő, miért tetszik így üvölteni?" Ilyen csodálkozóan; és akkor megállt a tanárban valami; és akkor elgondolkodott; hogy "Tényleg, miért?"-tette föl magának a tanár is-- És akkor azóta nem üvöltött. Nagyon hálás vannak annak a gyereknek, aki azóta már fel is nőtt, nem ismerem, nemtom, ki ő, de egy nagyon édes tanárnőt, ilyen anyai tanárnőt adott nekem. Akivel mindent tökre meg tudtam osztani, a saját anyám meg pl nem ilyen. És tökre le voltam döbbenve, el voltam hűlve, amikor az a tanárnő mesélte, hogy mennyire egy idegesítő, beképzelt, arrogáns, üvöltözős személyisége, vagy habitusa volt régen; mert én meg egy csupa-szív-lélek embert ismertem már meg benne, az elejétől; és pont ezért tudtam tisztelni, mert semmi ilyesmi nem látszott rajta; hogy feljebbvalónak érezné magát a diákoknál , és ilyen aranyos, kedves személyisége volt; és van is:). Na és szóval tökre meg voltam lepődve. Hogyha ilyen beképzelt, üvöltözős lett volna, nem tudtam volna tisztelni, max utálni, vagy figyelmen kívül hagyni, hogy hidegen hagyott volna ő engem, nem foglalkoztam volna vele. Amúgy én azokat le szoktam nézni , akik valamiért, mondjuk mert pl tanárok, és öreg(ebb)ek, és már van diplomájuk, és felsőbbrendűnek gondolják magukat, lenéznek másokat; na én azokat nem tudom tisztelni, max lenézni tudom, hogy milyen alapon néz ő le engem. Azért mert én még pl fiatal vagyok és még nincs diplomám; de majd lehet, hogy lesz; de ő alapjáraton azért velem szemben istencsászárnak képzeli magát; mert előbb bújt ki az édesanyjából. De ez nem így megy, a tiszteletre rá kell szolgálni, legyen kedves, aranyos, jólelkű, és őszintén, ne kétszínűen, és akkor majd tisztelem; sőt, nemcsak, hogy tisztelem , majd szeretem is. És az úgy pl tök jó, ha ilyen kellemes a légkör, és ez a hangulat árad az egész teremben. De az pl, hogy így elszabadul, na az nem jó, amilyen helyzetbe te kerültél, kérdező, az nagyon kellemetlen lehet; de ne éld meg kudarcnak. Ja és amúgy mégegy, visszakapcsolódva még egy kicsit ahhoz a tanárnőhöz, akit én nagyon szerettem; na szóval, ő azt nem mondta, hogy beképzelt lett volna, én csak feltételezem, hogy nekem az jött volna le ebből a stílusból, és tehát nem tudtam volna tisztelni. Mármint ő erről nem tudott volna, hogy én képtelen vagyok tisztelni, pontosan azért, mert adott esetben az illető felsőbbrendűnek hiszi magát. Szóval nem beszélek attól még vele pofátlanul, csak meg van róla a véleményem, és azt én megtartom magamnak; tehát az olyan ember pl nem tudja azt magával kapcsolatban, hogy én lenézem őt azért , mert lenéz, meg mert másokat lenéz. Mert azért van egy határ. És a gyerekek pedig nálad pl azt nyújtogatták, azt kísérletezgették, hogy nálad meddig lehet, meddig tudnak elmenni.