Baj ha nem megyek el a szalagavatóra? Lehet belőle valami gondom? A szüleim nem jönnek el, mivel nem táncolok őket nem édekli így. Egyedül meg nincs erőm elmenni.
Nem baj, ha nem mész el. De az osztálytársaid igy biztos ki fognak beszéni, de ne foglalkozz velük. Osztályfőnöködnek mond meg és kész. Ha nem akarsz akkor nem kell, úgy is csak nagy pénzkidobás az egész, egy napos tánci-mánci amire hetek óta gyakoroltok, étel-pia azt ennyi. Nem nagy cucc. Inkább másra költök 70ezret,minthogy egy ilyen semmire.
Aki szereti az osztályát meg az ofőjét, azt megértem hogy elmegy, meg hát életedbe csak egyszer van ilyen szóval mindenkinek a magánügye mitcsinál.
Jogi bajod nem lehet belőle, ez csak egy ünnepség. Annál több kényelmetlen kérdésre számíthatsz utána a diákok és esetleg a tanárok részéről. Hidd el, ez utólag nagyon zavarna! Ha elkísértek volna a szüleid, ha nem.
Én még nem láttam olyan szalagavatót, ahol ne lett volna táncos koreográfia. Nálatok miért marad el vagy te miért maradsz ki belőle?
Ha csak te vagy kihagyva, akkor részben megértem a szüleidet, hiszen egy szülő azért megy a szalagavatóra, hogy:
1. lássa a szalagavatást,
2. a műsort, amiben a gyereke brillírozik,
és ez utóbbi elmaradását egyfajta kudarcnak élik meg. Az üvöltés erről szól. Saját kudarcnak vagy a te kudarcodnak, amivel nem akarnak szembesülni, de ezzel így vagy úgy, de tulajdonképpen téged szégyellnek. Ami nagyon rossz, mert támogatniuk kellene.
Mindamellett az érettségiig eljutni már - igaz, nem kolosszális, de mégis - teljesítmény. Ezt érdemes megünnepelni. Az ilyen rendezvényen a szülőnek kutya kötelessége résztvenni, ha a gyerek nem ellenzi.
A bulin vegyél részt, ha nincs valami rettenetes kizáró ok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!