A fiatalok miért akarnak Pesten továbbtanulni és egy albérletben rohadni, miért nem maradnak inkább egy vidéki egyetemen, ahova be tudnak járni és otthon lakni?
A legtöbb ember nem lakik ám olyan városban ahol színvonalas egyetem van vidéken se.
Nekem például Budapest volt a legközelebb, ahol bármilyen egyetem van. Szerinted akkor Pécsre kellett volna mennem ötször olyan messzire?
".Pesten meg soha nem lesz annyi pénze hogy lakást vegyen."
Na ne mondd! Az emberek nagy része saját lakásban vagy házban él itt is.
Édesjóistenem...
Mondd, hogy csak 8 általánosod van, mert ez a gondolkodás efölött már borzasztóan égő.
Tudod, nincs ám minden városban mindenféle egyetem. Pedig hány olyan soproni van, aki inkább helyben járna orvostudományira, mintsem Pécsre, vagy Budapestre! Sőt, Szombathelyre is sokan szívesebben járnának építészmérnök képzésre, mintsem Budapestre. És sorolhatnám még. A gond csak az, hogy pl. Sopronban nincs orvostudományi, és Szombathelyen nincs építészmérnöki kar. Aki pedig orvos vagy építészmérnök akar lenni - mert mondjuk ez az álma, az életcélja, vagy egyszerűen ezeken a területeken kiemelkedő -, az nem lesz kisegítve azzal, ha helyette mondjuk tanulhat erdőmérnöknek, vagy magyartanárnak.
Tudod, a cél érdekében néha áldozatoakt kell hozni. A továbbtanulás pedig egy olyan dolog, ami az egész további életedet meghatározza.
De még ha közelebb is van ugyanolyan szak, akkor sem mindegy, hogy milyen minőségű oktatásban lesz részed. És mint mondtam, ezen a jövőd is múlhat.
Egyébként az ugye megvan, hogy jogodban áll máshol letelepedni és dolgozni, mint ahol tanultál?
Annak, hogy hol tanulsz tovább semmi köze sincs ahhoz, hogy később hol laksz.
Ha egy Kozármislenyi Pesten szerez diplomát, visszamehet Kozármislenyre.
Lehet megpályázta a Pécsi egyetemet, de nem vették fel és a Pesti volt a mentőöv.
Vannak helyek, ahol nem színvonalas az oktatás.
Van, ahol a szak nincs meg, ami érdekelné.
"Pesten meg soha nem lesz annyi pénze hogy lakást vegyen. " - vannak emberek, akiknek saját lakásuk van, arra, hogy egy lakásvásárlás, meg a fizetése és az anyagi rákészülés hogy zajlik, nem térek ki, mert nem erről szólt a kérdés, de ha kiírod új kérdésnek, persze segítek.
A lakásra a pénzt nem az egyetemi éveid alatt kell diákmunkával megsuerezni, ezt valószínűleg munka mellett fogod, ahol diákmelónáp magasabb a fizu.
Ha az albi így sem tetszik az egyetemi éveid alatt, lakhatsz kolibalan; erről írram az "Albit a vizsgaidőszakban is fizetni kell (3 hónap)" kérdés alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!