Mennyire gáz az, ha az egyetemen több másodéves tárgyat is felvettem elsőéves tárgyak helyett? Nem néztem a tantervet.
A neptunban jelzi, hogy melyik 1-1 tárgy esetében az ajánlott félév, illetve hogy kötelező-e az adott tárgy - szóval ezek alapján "kitallálhattad volna" hogy melyik tárgyakat kell felvenned. Nem tudtál volna pár csoporttársat megkérdezni? Szinte mindenhol az van egyébként, hogy az első héten még le lehet adni tárgyakat/felvenni, megbeszélhetted volna velük.
Egyébként HA az első féléves tárgyakból minden kötelező tárgyat felvettél, akkor nincs probléma. Ha nem vetted fel őket /nem mindet, akkor van esély rá, hogy csúszol egy félévet/teljes évet (nálunk nem indulnak keresztféléves tárgyak pl, így egy teljes évet csúszik az ember) az esetleges ráépülések miatt.
Egyébként nálunk a Neptun nem engedi felvenni azokat a tárgyakat, aminek az előfeltétele nem teljesült, sőt, szerintem sehol sem engedi ezt a Neptun, úgyhogy ezzel sincs gond szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!