Elsőéves egyetemistaként nehezen barátkozom. Van esetleg itt valaki, akinek hasonló a problémája?
Keresd meg a saját társaságodat. Nem kell a legmenőbbnek lenned, elég, ha egy vagy két barátod van, de azok tartósak.
Nézz körül, melyik csoporttársakkal találkozol a legtöbbet, és velük kezdj el beszélgetni. Kezdetben lehet valami egyszerű dolog, vizsga, tanár, tananyag, könyv. Ha te nehezen nyílsz meg feléjük, ne te beszélj, hanem kérdezz, érdeklődj, pl. milyen vizsgáik lesznek, eddig hogy sikerült, mely tárgyakat tartják nehéznek, könnyűnek, mi a véleményük egyes tanárokról stb. Ha kollégisták, te meg nem, akkor kérdezz erről (milyen ott az élet, hány ágyas szobák). Karácsony után jó kérdés, hogy hogyan töltötték az ünnepeket. Mi annak idején simán kibeszéltük az ilyesmit, nem gyerekes azon lelkendezni, hogy "és képzeljétek, fél kilós csokit kaptam ajándékba nagymamámtól!", ha van öt másik, akinek szintén ez a szíve vágya. :)
Ne legyenek előítéleteid. Barátkozz mindenkivel, aki nyit feléd, ha látványosan nem vesznek be a beszélgetésbe, akkor meg hagyd. Első két évben még elég képlékenyek a klikkek a sok kibukás miatt.
Ha semmi sem megy, akkor biztosan van valami egyetemi csoport, ami érdekel... flimklub, sportegylet, sakk-kör... Itt könnyebb veled azonos ízlésű emberekbe botlani.
Szia! Mintha csak én írtam volna helyetted... én is Pestre járok egyetemre, és hasonló gondban voltam/vagyok. :D Ha gondolod, írj privátot, beszélgethetnénk.
L/21
2 hely van, ahol egy nagyobb egyetemen ismerkedni lehet:
- gólyatáborban a csoporttársakkal
- kollégium / albérlő társak
(Plusz egy lehetőség: diákszervezet. Csak én sosem voltam egynek sem tagja és nem is hiszem, hogy leszek, úgyhogy erről nem tudok véleményt mondani.)
Ezeken kívül nem igazán lenne ötletem. Az egyetemen mindenkinek össze-vissza vannak órái, ez nem olyan mint az általános meg a középsuli, hogy mindenki össze van zárva, így szerintem nem nagyon lehet órákon ismerkedni. Meg egyébként neked feltétlenül kellenek az egyetemről barátok? Persze jó, ha az embernek van pár barátja egyetemről, akikkel járhat közösen órákra, de ha nem lenne egyetemről barátom, csak 2-3 kedves ismerősöm, az is elég lenne akkor, ha lennének más barátaim.
Középsulis barátod/barátnőd nincs?
Melyik egyetemen kezdtél?
én mindent kihasználok amire hívnak programot, de egyszerűen menekülnek előlem az emberek :/
én is most kezdtem egyetemet, de nem pesten, 22f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!