Megköszönni tanárnak?
Megteheted, de szerintem felesleges. A tanár a munka kisebbik részéből veszi ki a részét. Oké, hogy jól elmagyarázza neked, de attól még neked jegyzetelned kell, gyakorolnod és ismételned kell, ami véleményem szerint nagyobb munkát jelent, mint elmagyarázni.
És elég szomorú, hogy ezt meg kell köszönni. Egy tanárnak ez lenne a munkája.
A helyedben én is megköszönném.
Középiskolában sok versenyre jártam, volt tanár aki csak a nevét adta hozzá, de nem segített a felkészülésben, és volt olyan is, aki délutánonként foglalkozott velünk, illetve el is kísért/vitt minket a versenyre.
Az előbbivel mindig tudattam, hogy milyen eredményt értem el, utóbbinnak viszont kimondottan megköszöntük, és mivel egy évben több versenyben is segített, így néha kisebb ajándékot is vettünk neki (értsd: üdvözlőlap, csoki és/vagy bor).
Mi ezt éreztük megfelelőnek. Ő sosem várta volna el, viszont mindig minden eredményünknek ürült, még annak is, ha nem kimondottan értünk el jó helyezést. :)
"volt tanár aki csak a nevét adta hozzá, de nem segített a felkészülésben"
Pusztán csak tanított éveken át... :)
Kérdező, köszönd meg neki, egyáltalán nem fog hülyének nézni, ettől ne félj! Nagyon is jól fog esni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!