Tegnap engem és a haveromat kizavart a tanár informatika
óráról. Szabad kizavarni diákot az óráról egy
tanárnak?
Figyelt kérdés
Azért zavart ki, mert megállíthatatlanul, hangosan röhögtünk, pukkadoztunk a röhögéstől. De ennek amúgy pont a tanár volt az oka. Ugyanis a 120 kilós, nagydarab 40 éves férfi infótanár egy testhez simuló, térd felett végződő farmersortban és egy rajzfilmfigurás pólóban jött be órát tartani. Úgy nézett ki, mint egy nagyra nőtt óvodás. Meg azok a duci lábak! Atyaég, azok a vaskos vádlik! Azokon csak röhögni lehetett!
Míg te egy neveletlen gyerek vagy az egy probléma.
De a tanár a felnött személy hivatalosan törvényt sértett. Más kategória! Hivatalos oldalról ez büntetendő merr a gyermeket a tanulástol megfosztva hiányzásra kényszeríti avagy nem járt be iskolába így elveszítheti a családi pótlékot a hozzátartozó esetleg a gyermeket az iskolakerülés végett.
Jogász vagyok.
2018. szept. 5. 16:47
12/41 anonim válasza:
Jogilag tényleg nem lehet kizavarni, ettől még ma Magyarországon ez a bevett gyakorlat. Ha jogilag helyesen akart volna eljárni, akkor adott volna egy szaktanárit, vagy ha már van, akkor "felterjeszt" egy osztályfőnökire, és a következő órákon, ha hangosan veszel levegőt, akkor folytatja a fegyelmi fokozatok osztását, amíg el nem éred a Fegyelmi eljáráshoz szükséges számú és szintű "kitüntetést". De ez idegesítően hosszú folyamat, ezért mondják azt, hogy a tanárnak ma már nincs semmi fegyelmezési eszköze, illetve pont a legproblémásabb gyerekeknél szokott az lenni, hogy a szülő is tesz magasról arra, hogy mit művel a gyerek az iskolában.
2018. szept. 5. 17:40
13/41 anonim válasza:
Tapintatlanok voltatok. Ha valaki röhelyesen néz ki, akkor sem illik kiröhögni. Magadban kuncogni lehet, de hahotázva nem, pláne úgy, hogy zavarod az illető óráját.
Egyébként nálunk egy idő után bevezették a házirendbe, hogy nem szabad kizavarni gyerekeket óráról, valszeg azért, mert a lyukasórások meg a kizavartak rágyújtottak a mellékhelyiségben.
2018. szept. 5. 17:56
14/41 anonim válasza:
*és akkor ezt akarták visszaszorítani
2018. szept. 5. 17:57
15/41 anonim válasza:
A tanóráról kiküldés tiltását azért hozták be, mert voltak diákok, akik szándékosan heccelték a tanárt, hogy kiküldje őket, és ellógtak a suliból, és amíg a diák a suliban van, addig az iskola felelőssége, mi történik vele. Tehát emiatt nem lenne szabad kiküldeni. Ennek ellenére megértem a tanárt, hogy ehhez az eszközhöz folyamodott, hiszen ti nem tudtatok viselkedni, ami miatt hátráltattátok az óra menetét, na most oké, hogy még tanév eleje van, de mondjuk ha témazáró előtti felkészülésnél történik ilyen, azzal az egész osztály tanulmányi eredményét gátoljátok.
2018. szept. 5. 21:28
16/41 anonim válasza:
Ugy néz ki a jogi végzettség nem volt ínyére valakinek. Tán nem ismerik a törvényeket a jelenlévők?
2018. szept. 5. 21:36
17/41 anonim válasza:
Értjük a jogszabályt, de remek lenne, ha a diákok a kötelességeiket is ilyen jól ismernék, nem csak a jogaikat. :-)
2018. szept. 5. 21:52
18/41 A kérdező kommentje:
Azért hadd szóljak közbe, ha már én tettem fel a kérdést. Mindenki csak az én "bűnömet" emlegeti és az én "bűnösségemet" vázolja (meg a haveromét), de arról senki nem ír, hogy szabad-e ilyen öltözetben bejönnie tanítani egy tanárnak, pláne ha az alakja enyhén szólva nem olyan szerencsés. Még én is hosszúnadrágban voltam meg a haverom is, kb. az osztály fiútanulóinak fele úgyszintén. Tanár farmersortban? Nem furcsa ez? A tanárok öltözködését sehol nem szabályozzák?
2018. szept. 5. 22:06
19/41 anonim válasza:
Ha nincs ilyen előírás, akkor szabad, ez nem törvényi szabályozás, hanem az oktatási intézmény saját szabályozása. De tudod, mit? Ha a tanárokra hoznak szabályt, hozzanak már a diákokra is, és kukába a fültágítókkal, a hajfestékekkel, a p**cs*gatyákkal... stb. :-) Légy szíves. Tudod, amikor én gyerek voltam, akkor az volt a mondás, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek. Most meg a nyuszi viszi a vadászpuskát, és nem irigylem a pedagógusokat, becsületreméltó, aki így is kitart, és nem hagyja ott a pályát.
2018. szept. 5. 23:18
20/41 anonim válasza:
Engem egyszer kiküldtek gimnáziumban az óráról, mert össze-vissza ökörködtem. Jogosnak éreztem, de volt egy lány, aki meglátott (lukas óra végett volt kint) és felháborodott, hogy a tanárnak ehhez nincs joga. Nem értettem vele egyet.
Sokkal szerencsésebb büntetés, mint a régi változat a körmösök világában.
Maga az, hogy ez legális e a tanár részéről, házirendtől függ. Ha egy diák zavarja tanárát az oktatásban vagy diáktársait a tananyag elsajátításában, akkor joga van kiküldeni - de ez tényleg házirend függő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!