Milyen egy osztálytalálkozó? Középiskolai és egyetemi osztálytalálkozókon kívül milyenek vannak még (általános iskolai, nappali vagy esti OKJ-s, felnőttképzéses, tanfolyamos, satöbbi)?
Egész életemben csak egy osztálytalálkozón voltam, az általános iskolai volt. Összejött a volt osztály, elmentünk együtt fagyizni. Lényegében ugyanolyan volt, mint előtte bármilyen iskolai kirándulás vagy program. A kis klikkek kialakultak, mindenki csak a saját barátaival beszélgetett, a többiekről nem vett tudomást sem. Megbeszéltük kivel mi történt az elmúlt pár évben, aztán elbúcsúztunk és ennyi.
Persze megbeszéltük, hogy majd tartani fogjuk a kapcsolatot és újra barátok leszünk majd. Aztán egyikünk sem kereste a másikat.
Ekkor jöttem rá, hogy az osztálytalálkozóknak semmi értelme. Azokkal, akikkel a suliban nem beszéltél, a ballagás után sem fogsz akarni beszélni. Azokkal, akikkel pedig jóban voltál, vagy amúgy is tartod a kapcsolatot rendszeresen találkozó nélkül is, vagy pedig már kikoptak az életedből és soha többé nem lesznek a részei.
Ezért a középiskolai osztálytalálkozókra már el sem mentem, nem láttam semmi értelmét.
33/N
Hasonlóan vagyok ezzel, mint a kedves utolsó, engem sem érdekeltek különösebben az osztálytalálkozók. Az általános iskolás azért nem, mert semmi közös nincs bennem a szakmunkás és bolti eladó volt osztálytársaimmal, a középiskolából maradt meg még pár barátom, akikkel néha összefutok, a többire meg egyáltalán nem vagyok kíváncsi.
Teljesen feleslegesnek és erőltetettnek tartom ezeket.
Egyetemiről én sem hallottam még. Áltsulison és középsulison rendszerint jól bebaszunk, közben pedig dumálunk a mostani életünkről, nosztalgiázunk, meg csak beszélgetünk mindenről, amiről emberek szoktak cseverészni, és a végén elmondjuk egymásnak, hogy mekkora buli volt, és hogy még azévben szervezünk újat.
Nyilván nem, 2 nap múlva már nem enlékszik rá senki 🙂 de amúgy tényleg jó buli 2-4 évente
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!