Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan szervezzem a kaja...

Hogyan szervezzem a kaja részét egy osztálytalálkozónak?

Figyelt kérdés

A 40 éves gimnáziumi osztálytalálkozónak szervezem (tehát most 58 évesek vagyunk), az étterem már megvan, de most a foglaló kell majd kifizetni ami kb. 30 ezer Ft 30 személyre, ha 1000 Ft-ot számolok fejenként. Viszont ami elbizonytalanít az az, hogy 30-35 személy nem rendelhet egyszerre más-más kaját mert akkor sokan már be is fejezték az evést míg mások még éhesen várják a sajátjukat. tehát a 2. alternatíva az étteremnél az, hogy előrendelni 2 személyes tálakat vagy max. két féle komplett menut rendelni mindenkinek.


Szóval ti hogyan csináltátok a saját osztálytalálkozótokon ezt, hogy ne is várjatok sokat az ételre de ne is kapjatok annyi kaját, hogy a fele ott maradt az asztalon?



2017. ápr. 28. 12:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyrészt egy normál étteremben negm probléma ennyi személynek közel egyszerre vini ki a kaját, ezt meg kell tudják szervezni.


Másrészt elég megszokott, hogy elöre (a találkozóra jelentkezéskor) választanak a meghívottak, és akkor garantáltan zökkenömentes a felszolgálás.


A komplett menü nem jó ötlet, ma már csak kevesen esznek este több fogást.

A kétszemélyes tálak meg szinten nem optimálisak, mert általában rántott/sült hús van rajtuk, amit sokan nem szeretnek, sokan nem ehetnek egészségügyi okokból és ma már gyakori, hogy valaki vegetáriánus.

2017. ápr. 28. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Gondolom van egy csoport, e-mail cimek stb, amin kommunikalsz veluk a szervezest illetoen. Esetleg valassz ki 1-2-3 fele menut, es kerd meg oket hogy abbol valassza ki mindenki, hogy mit enne, vagy ugyanigy 2 szemelyes talakat, 1-2 opcio, hogy ki melyiket fogyasztana szivesebben.

Esetleg az etteremmel is le lehet beszelni, hogy igeny szerint keszitsen talakat (pl rantott gombat lecserelni egy masik rantott zolsdegre, esetleg csirkemell helyett karaj, ilyesmi..vagy a koretekkel varialni).

Talak eseten kerdezz ra, hogy valojaban mennyi az a 2 szemely, mert van ahol szukos, es van ahol 3 ember is jol lakik belole, es ha az utobbi, akkor sok lesz a maradek.

Nem art amugy megkerdezni van-e valakinek esetleg specialis dietaja, arra illik odafigyelni.

2017. ápr. 28. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

"Egyrészt egy normál étteremben negm probléma ennyi személynek közel egyszerre vini ki a kaját, ezt meg kell tudják szervezni.


Másrészt elég megszokott, hogy elöre (a találkozóra jelentkezéskor) választanak a meghívottak, és akkor garantáltan zökkenömentes a felszolgálás."


De feltételezem, hogy nem úgy gondoltad, hogy mind a 30-an mást rendelünk, ugye?



"A komplett menü nem jó ötlet, ma már csak kevesen esznek este több fogást."


A mi találkozónkat ebédre tervezzük, tehát többen fognak enni több fogást, de az igaz, hogy még így is lehetnek olyanok akik nem akarnak vagy levest vagy sütit vagy egyiket sem.


"A kétszemélyes tálak meg szinten nem optimálisak, mert általában rántott/sült hús van rajtuk, amit sokan nem szeretnek, sokan nem ehetnek egészségügyi okokból és ma már gyakori, hogy valaki vegetáriánus."


Tehát akkor azt mondod, hogy ha előre mind a 30-an megmondjuk, hogy mit ennénk akkor nem probléma mindent egy időre elkészíteni egy étteremnek és a "frissen sült" valóban frissen fog sülni?



"Gondolom van egy csoport, e-mail cimek stb, amin kommunikalsz veluk a szervezest illetoen."


Igen, 1-2 ember kivételével emailen kommunikálunk, ami

valóban megkönnyíti a szervezést.


Mind a kettőtőknek köszönöm a részletekbe menő, elgondolkodtató javaslatokat!

2017. ápr. 28. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Csak egy megjegyzésedre reagálnák:


"De feltételezem, hogy nem úgy gondoltad, hogy mind a 30-an mást rendelünk, ugye? "


De, ez sem lehetetlen, ilyen esetben egy jól szervezett vendéglöben felveszik az összes megrendelést és az egyes adagokat olyan sorrendben kezdik benn összeállítani, hogy mindenkinek közel egyszerre tudják felszolgálni, azaz 2-4 felszolgáló 2-3 körben ki tudja hordani, és csak annyi az idöveszteség, ami a könyha meg a társaság közti út megtétele.

Ezt úgy szokás megoldani, hogy az esetleges frissensülteket amíg megsütik, közben a többi ételt kiadagolják a tányérokra és mire a frissek is megsülnek, addigra csak azokat kell rátenni a megfelelö terítékekre.


Szóval ez is lehetséges.


De az könnyebben megoldható, ha elöre megbeszélve 5-6 féle ételböl lehet választani, de itt feltétlen elöre le kell beszélni az esetleges diéta, allergia, stb. kérdését a volt osztálytársakkal.

2017. ápr. 28. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hatékony konyháról szóló magyarázatot, és a tippet az 5-6 féle választékról is. Igen, azt megfogom kérdezni mindenkitől, hogy van-e közöttük gluten vagy laktóz érzékeny vagy bármi más amire ügyelni kell.
2017. ápr. 28. 18:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy meg tudja oldani az etterem, hogy 30 fore kb egyszerre talalja fel az etelt, ha elore le van egyeztetve a menu. Igy mukodnek pl egy eskuvon is, ahol joval tobb embert kell etetni. De egy sima ceges rendezveny is neha nagyobb letszammal bir.

En ezert javasolta, hogy legyen kivalasztva 2-3 fele menu vagy tal, igy mindenki tud valasztani, es a konyha is elo tud krszulni.

2017. ápr. 28. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
@#6: Köszönöm a javaslataid, most már kapisgálom a dolgot. :)
2017. ápr. 29. 15:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!