Hogy lehet kivédeni az ilyen egész osztályos gúnyolódásokat?
Múltkor volt egy ilyesmi kérdés, csak azt az egyik csesztető írta ki. Ott is ugyanezt írta a kérdező, hogy az egyik osztálytársát Chewbakkának meg Sir-nek hívták meg ilyesmi.
Na mindegy, amúgy átérzem a helyzeted. Az én bűnöm az volt, hogy lányként nem vagyok valami szép, mindig is visszahúzódó és csendes, szorongós voltam, ami a zaklatások miatt csak rosszabbodott az évek során és ha ez nem lenne elég, 12. végére meg is híztam. De amúgy a poén, hogy a főkolomposok között is volt egy lány, aki kb. akkor volt olyan kövér, mint én most és 12.-re már vagy 2-szer olyan széles volt, mint én, persze rá soha senkinek egy rossz szava nem volt, engem meg már 9.-10.-ben szidtak, hogy mekkora disznó vagyok, amikor még normálisnak mondható volt a súlyom, max ilyen 5-6 kg felesleg volt rajtam..
Én az osztályfőnöknek nem akartam szólni, mert kicsit olyan stílusa volt, mint egy általános iskolás tanárnéninek, szóval kinéztem volna belőle, hogy leordibálja az osztálytársaim fejét, olajat öntve ezzel a tűzre. Úgyhogy maradt az, amit ezen az oldalon is tanácsoltak kb minden ilyen esetben: elengedtem a fülem mellett, ha beszóltak és úgy csináltam, mintha hozzám se szólnának.
De rájöttem, ez volt a lehető legrosszabb, amit csak tehettem, mert így még inkább kezdtek rólam az osztályban, majd az egész iskolában terjedni azok a pletykák, hogy autista vagyok, ezért nem reagálok arra, hogy hozzám szólnak (azaz inzultálnak), stb...Ha újrakezdhetném a középsulis pályafutásomat, szerintem a főfőfőcsesztetőt, akitől indult az összes hülye pletyka, becenév, stb., egy szép délutánon megvártam volna valami félreeső helyen egy pár nagyobb darab ismerősömmel karöltve.
Sokszor lehet, tényleg hatásos ez az "engedd el a füled mellett, ne figyelj rá" módszer, de vannak olyanok, mint az én osztálytársam is, akiknek így csak még szórakoztatóbb az egész és az ilyen "emberekre" nem lehet máshogy hatni.
Biztos én vagyok nagyon korlátolt, nekem mindkét probléma (elhízás és szőr) megoldhatónak tűnik.
- A szőrt miért nem borotváltad le? Visszanő? Azt is leborotválod, közben meg elmész hormonvizsgálatra.
- Elhízásra meg ott a sport, az úgyis önbizalmat ad, izmosodsz, máris kevésbé szólnak be
Magyarul 4 évig tűrted a megalázást és nem tettél semmit ellene, pl. fogyókúra vagy borotválkozás?
Ne haragudj, de emiatt nem tudlak sajnálni. Nálunk is volt egy dagibb srác, igaz a mi osztályunk nem foggyosokból állt, így nem piszkálták annyira, de 2 év után összekapta magát, elkezdett , mozogni, kondizni, lefogyott és normális alakja lett. Kövérnek lenni nem is egészséges, nem is esztétikus, két legyet ütött egy csapással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!