Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hugomnak volt egy összeszólalk...

Hugomnak volt egy összeszólalkozása egy tanárral. Én csak rosszabbítottam rajta. Most az egész család utál. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A tanár jogtalanul szankcionálta. És be kellett mennie egy szülőnek. Senki nem akart itthonról menni, szóval én lettem beküldve. De míg megígértem hogy nem keresem a balhét, előre megmondtam hogy nem is fogok behúzott farokkal meghunyászkodni. Azt mondták hogy rendben.

Alapból nagyon ideges voltam a történeten, mert jogtalanul kötöttek belé, és mikor védeni próbálta magát megalázták. De úgy voltam vele hogy amíg nem szólnak be addig nem balhézok, lehet csak egy félreértés. Odamegyek, túl vagyunk rajta és hazajövök. Viszont ha ideges vagyok akkor nem tudom a nyugodt hangomat tartani, elég határozottan beszéltem azt meg kell hagyni. Próbáltam gyorsan végére jutni, de végig arrogánsan és lekezelően beszéltek velem. Közölték hogy rajtuk múlik megfelelek-e, mert ők szülőt kértek, de ha megkérem őket szépen akkor beszélnek velem is. Aztán mosolyogva elvárták volna hogy még én kérjek bocsánatot húgom viselkedéséért. Itt elszakadt a cérna, megmondtam hogy nem, és felháborít. Összeveszés lett a vége. Nem üvöltöztem, nem fenyegetőztem és nem káromkodtam. Úgy érzem hogy kulturált szavakkal mondtam meg a véleményem, de elég határozott hangsúllyal.

Most itthon mindenki utál, mert szerintük (és valószínűleg) csak rosszabbá tettem a helyzetet. Pedig én előre megmondtam hogy ez lesz.

Megértem hogy ezek az emberek fontosak a kis szaros falu életében. Megértem hogy még tesómék oda járnak. De egyszerűen nekem az az arrogáns "ki ha én nem" tanár stílus amit bizonyára ti is ismertek elég hogy felidegesítsen (szerencsére nem mind ilyen).

Itthon is sokszor beszéljük hogy milyen szánalmas amikor valaki fülét-farkát behúzva sose áll ki magáért. De senki se teszi a mi családunkban se. Amikor meg valaki mégis akkor az lesz a szemét. Az egész család ellenem fordult.

Jó, elismerem hogy indulatos lehettem. Elismerem hogy lehet nem feltétlen a legjobb döntéseket hoztam a pillanat hevében. Elismerem hogy butaságot csinálhattam. De nekem egyszerűen nem fér bele hogy a családtagomat megalázzák jogtalanul és még én nyaljak be.

Most itt ülök a szobámban bent, míg hallom hogy az egész család arról beszél milyen vagyok és csak bajt hozok. Mondjuk tudhattam volna. Olyanok hogy a szomszédhoz nem mernek átkopogni, megkérni hogy kicsit halkítsa le a zenét éjjel. Inkább tűrik, és egész éjjel nem alszanak, minthogy magukra haragítsanak valakit. Sokszor hallom hogy "Nem tudjuk milyen kapcsolataik vannak, jobb a békesség."

Mit gondoltok? Jobb lett volna hagyni a fenébe az egészet, bocsánatot kérni és hazamenni?

2018. jún. 5. 16:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a szüleidnek kellett volna bemenni és nem mint neked tesónak így ő nekik kell csillapítani a helyzetet, mert ha a gyereknek baja van az iskolába és ugye behívják a szülő(ket) akkor a szülőnek, vagy a törvényes gondviselőnek kell ott lennie és nem a nagy testvérnek. A szüleid cseszték el mert tojnak rá és rád hárították a dolgot hogy ő nekik tiszta legyen a lelki ismeretük. Te meg jogosan mondtad meg a magadét még ha normális szavakkal de némileg erős hangnemmel tetted mert megaláztak és neked kellett volna bocsánatot kérned olyanért amihez neked ugye semmi közöd.

Én is ezt tettem volna a helyedben csak az én agyam sajnos könnyen eltud szállni sajnos.

2018. jún. 5. 17:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem. De mivel nem ismerjük a konkrét eseményeket, nem tudunk véleményt mondani. Azzal, hogy a szülők rád hárították a bemenetelt, vállalták, hogy te fogsz ott a magad belátása szerint reagálni. Nem tehetnek szemrehányást. Az iskolába bemenő szülőnek nem az a dolga, hogy bocsánatot kérjen (azt legfeljebb a gyereknek kell, hogyha jogos), hanem, hogy meghallgassa a tanártól, mi történt, és szükség esetén otthon elbeszélgessen a gyerekkel. Nem kell az esetet megvitatni, nem kell igazságot tenni, meg kell hallgatni, informálódni kell. És otthon a saját kialakult véleményednek megfelelően reagálod ezt le a gyerekkel.

Neked ez volt az első ilyen alkalmad, gyakorlás. Ha úgy érzed, hogy nem a legoptimálisabban viselkedtél, akkor ezt a tanulságot elviszed magaddal, és legközelebb alkalmazod.

2018. jún. 5. 17:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem jól tetted, hogy kiálltál magadért és a húgodért. Én szülőként büszke lennék rá, hogy a gyerekem nem meghunyászkodik és behúzza fülét-farkát, hanem igenis elmondja a véleményét és nem hagyja magát megfélemlíteni holmi helyi "fejesek" által. Elég szomorú, hogy a szüleid ezért támadnak...hosszú távon az általad tanúsított hozzáállás sokkal kifizetődőbb, mintha mindig csak nyel az ember, és eltűri az igazságtalanságokat.
2018. jún. 10. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!