Nem merek szólni az osztályfőnöknek, hogy szekálnak. Mit csináljak? 15/f
Ez elég összetett dolog, és ennyiből nem lehet biztosat válaszolni. Szakgimnázium, szakiskola? Iskolapszichológus van? Ő lenne a legjobb, és hozzá merhetnél is fordulni. Az osztályfőnökről nem lehet tudni, hogy hogy tudná kezelni. Ha mondjuk büntetné az elkövetőket, az tényleg nem lenne a legjobb megoldás. Ismeretlenül még azt se tudjuk, hogy veled mennyire együttérző. Iskolaváltás nem jöhet szóba?
Ha se szólni nem lehet, se elmenni, kimenni a helyzetből, akkor nem marad más, mint hogy te oldd meg. Mégpedig úgy, hogy nem érzed magad alárendeltnek. Ha te értékesnek tartod magad és ezt sugárzod, nyugodt, semleges maradsz, nem elnyomott, akkor azt ők észre fogják venni, más lesz a kisugárzásod, és már nem lesz számukra érdekes veled szórakozni. Szóval sorold fel magadnak a saját értékeidet, tekints az osztálytársaidra szenvtelenül, egy belső lenézéssel (jól van, mondjátok csak, ti nem értek annyit, hogy izgassam magam rajtatok - mindezt csak magadban, nem hangosan), az ki fog ülni az arcodra, és meghátrálásra fogja őket késztetni. Szóval higgy magadban, sokkal értékesebb vagy, mint ők. És próbálj meg barátot keresni, olyat, aki hozzád hasonló temperamentumú.
Szakgimnázium. Iskolát nem szeretnék váltani, igaz nem ez a kedvenc helyem, szchiologushoz sem szeretnék járni. Az osztályfőnök elég szigorú, de mivel az osztály egyik nagyképűje szokott szekálni, így attól tartok, hogy nem állna le, ha nem az iskolában akkor azon kívül.
Köszönöm a tanácsokat!
Egyik nap volt, hogy mondta és tette fel a kérdéseket (kit szeretek az osztályból, kik a barátaim), nem néztem oda, nem válaszoltam neki hanem olvastam, tanultam vagy telefonoztam. Ha máskor is így teszek az jó lehet?
Az a baj, hogy ez a teremben volt én a terem egyik, ő a terem másik felében volt, ha ez mind a folyosón van lehet, hogy nem tudom megtenni, hogy nem nézek oda vagy nem válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!