Két fiú osztálytársam állandoan szekálnak és ütnek. Mit tegyek, hogyan védjem meg magam? 16/l
Sehogyan, te eszköztelen vagy velük szemben, és ezt ők ki is használják. Aljas hülyegyerekek.
Nem tűrheted tovább, azonnal szólj valamelyik tanárnak akiben megbízol, szüleidnek, vagy ha annyira komoly akár a rendőrségnek is.
Olvastam az üzeneted. Menj le az igazgatóhoz. Ez az ügy fegyelmiért kiált. Az ofőd valószínűleg nem tudja, vagy nem vett komolyan. Mondd meg neki előttw, hogy mész, ne az legyen, hogy megkerülted.
Vagy a szüleid menjenek az igazgatóhoz. Ne hagyd magad!
Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de a "helyes" megfogalmazásból és a korábbi iskolai emlékeimből kikövetkeztetve ezt a kérdést én írtam ki, egy korábbi, már törölt profilomról.
A kérdés kiírásakor füllentettem a korommal kapcsolatban, hogy ne töröljék a kérdést (14 éves voltam igazból).
Az általános iskolában történt mindez. Nem szóltam senkinek a dologról, mivel egy hónappal az esetet megelőzően az egész osztály áldozata voltam, amit az akkori kémia tanárom robbantott ki, mikor megalázott az egyész osztály előtt (elvárta volna, hogy tudjam az akkor, frissen felvett anyagot). Az előbb említett tanár magatartásáról soha nem szóltam senkinek a mai napig, tovább tanított még egy évet és továbbra is én maradtam a "kedvenc" tanítványa.
A kérdés kiírása óta eltelt 6 év, azóta leérettségiztem és továbbtanultam. Az akkori osztálytársaimmal egyáltalán nem tartom a kapcsolatot, a városban szoktam őket látni, de nem köszönünk egymásnak. Amit akkor velem tettek, a mai napig nem felejtem és fáj, valamint az akkori sérelmeknek hála negatív önképem volt 18 éves koromig. A karma dolgozott az évek alatt és értesüléseim szerint a legtöbbjük a középiskolát nem tudta befejezni, egyikőjük jövőre fejezi be a 12 osztályt, és aki be is fejezte a középiskolát az érettségin megbukott, máig nem tudta letenni.
Felnőtt fejjel másképp oldanám meg ezt a problémát, kezdve attól, hogy inkább a tanárom viselkedése kapcsán fordulok segítségért és ha az osztályfőnök/igazgató nem foglalkozik az üggyel, a tanfelügyelőségnek szólok a dologról, mert ők biztos kivizsgálták volna az ügyet.
Remélem a közeljövőben, ha valaki, aki abban a cipőben jár mint én a kérdés kiírásakor és rátalál a kérdésemre ezzel a válasszal adok neki némi erőt átvészelni a helyzetet amiben van és bátorítást, hogy soha nem szabad mások előtt megalázkodni, mégha a "nagyobb hatalommal" is kell szembenéznie.
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!