Túlzás volt ezt mondani a némettanáromnak? Tényleg fenyegetésnek minősül?
Volt egy német témazáró. 70 ponttól volt az ötös, nekem 69,5 volt. Egy vessző miatt levont 1 pontot, ne tudjátok meg mennyire kiakadtam.
Feltettem a kezem, és megkérdeztem, hogy nem-e lehetne valahogy még egy fél pontot szereznem az ötöshöz, fontos lenne a jobb jegy a továbbtanuláshoz. Teljesen normális hangnemben kérdeztem, csak úgy megjegyzem.
Erre rámnézett, és elkezdett flegmázni, hogy mit képzelek magamról, ennyi erővel simán megadhatná mindenkinek a jobb jegyet. Csak nekem múlott fél ponton a doga...
Majd utána megkérdeztem, hogy a gyerekét véletlenül nem az xy gimibe szeretné iratni, ha elballagnak általánosból?
Mondta, hogy: “de, mert?”
Erre a válaszom csak annyi volt, hogy “majd apukám is ezt fogja mondsni a gyerekének matekon és fizikán, ha fél ponton múlik a dogája és a jobb jegyet szeretné 11. év végére”
Elképedve nézett rám, és mondta hogy merészelek én vele fenyegetőzni.
Utána mondtam, hogy ez nem fenyegetés, csak ha nekem nem tud megtenni valamit, akkor az én családomtól se várjon el semmit a jövőben.
Ezután pedig meg se szólalt és beírt egy szaktanárit, miszerint visszabeszéltem neki nem megengedhető stílusban.
Rávágta, hogy örüljek, hogy nem jelentett fel, mert még szemtanúk is voltak XD hadd ne mondjam, mindenki elkezdett magában röhögni a pad alatt. Padtársam feje ezután rendesen vörös volt.
Majd utána még 1 percig erről papolt, kicsöngetéskor pedig mondta, hogy jövő héten számítson pár ember röpdolgozatra.
Én vagyok a csoport egyik legszorgalmasabb tanulója, országos német versenyen is elértem 2. helyet az évben, és ilyen attitúdot bevág egy normális kérdésnél, nekem kicsit sok.
Szüleim még meg is öleltek, hogy jól tettem, hogy nem hagytam magam, de úgy érzem ezzel megalapoztam az év végi jegyem, ami tuti nem lesz ötös.
Ilyenkor mit tennétek? Hagyni vagy visszaszólni? Kicdit elegem van már, hogy “mindig a tanárnak van igaza”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!