Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Túlzás volt ezt mondani a...

Túlzás volt ezt mondani a némettanáromnak? Tényleg fenyegetésnek minősül?

Figyelt kérdés

Volt egy német témazáró. 70 ponttól volt az ötös, nekem 69,5 volt. Egy vessző miatt levont 1 pontot, ne tudjátok meg mennyire kiakadtam.

Feltettem a kezem, és megkérdeztem, hogy nem-e lehetne valahogy még egy fél pontot szereznem az ötöshöz, fontos lenne a jobb jegy a továbbtanuláshoz. Teljesen normális hangnemben kérdeztem, csak úgy megjegyzem.

Erre rámnézett, és elkezdett flegmázni, hogy mit képzelek magamról, ennyi erővel simán megadhatná mindenkinek a jobb jegyet. Csak nekem múlott fél ponton a doga...

Majd utána megkérdeztem, hogy a gyerekét véletlenül nem az xy gimibe szeretné iratni, ha elballagnak általánosból?

Mondta, hogy: “de, mert?”

Erre a válaszom csak annyi volt, hogy “majd apukám is ezt fogja mondsni a gyerekének matekon és fizikán, ha fél ponton múlik a dogája és a jobb jegyet szeretné 11. év végére”

Elképedve nézett rám, és mondta hogy merészelek én vele fenyegetőzni.

Utána mondtam, hogy ez nem fenyegetés, csak ha nekem nem tud megtenni valamit, akkor az én családomtól se várjon el semmit a jövőben.

Ezután pedig meg se szólalt és beírt egy szaktanárit, miszerint visszabeszéltem neki nem megengedhető stílusban.

Rávágta, hogy örüljek, hogy nem jelentett fel, mert még szemtanúk is voltak XD hadd ne mondjam, mindenki elkezdett magában röhögni a pad alatt. Padtársam feje ezután rendesen vörös volt.

Majd utána még 1 percig erről papolt, kicsöngetéskor pedig mondta, hogy jövő héten számítson pár ember röpdolgozatra.

Én vagyok a csoport egyik legszorgalmasabb tanulója, országos német versenyen is elértem 2. helyet az évben, és ilyen attitúdot bevág egy normális kérdésnél, nekem kicsit sok.

Szüleim még meg is öleltek, hogy jól tettem, hogy nem hagytam magam, de úgy érzem ezzel megalapoztam az év végi jegyem, ami tuti nem lesz ötös.

Ilyenkor mit tennétek? Hagyni vagy visszaszólni? Kicdit elegem van már, hogy “mindig a tanárnak van igaza”.

2018. máj. 12. 23:23
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Mondjuk eleg erdekes, hogy vannak olyan tanarok, akirol egy rossz szot sem szol az osztaly, es van ez a tanar, akit pedig mindenki utal es peticiot akarnak iratni a levaltasara jovore :) de igazabol biztos bennem van a hiba

30: igazan nincs mit, ha ennyitol visszaijedsz, akkor nem neked valo. Nincs szukseg tobb eletkeptelen tanarra ebben a rendszerben

2018. máj. 13. 12:26
 32/41 anonim ***** válasza:
Pont nem lennék az, ez a probléma. Biztosan belefáradnék abba, hogy az idióta gyerekekkel és szülőkkel hadakozzak. Nem éri meg.
2018. máj. 13. 12:42
 33/41 anonim ***** válasza:
Le lehet vonni vessző miatt pontot még érettségiben is, egy dolgozatnál meg pláne. Az más kérdés, hogy elég szemét dolog, ha ezen múlik a jobb vagy netán az év végi jegy, de sajnos attól még megteheti a tanár. Ha egyébként jól tanít, én nem váltatnám le, de ha nem tanultok tőle semmit, akkor simán. Persze vegyétek számításba azt is, hogy kit kaphattok helyette, nehogy még rosszabbul járjatok.
2018. máj. 13. 13:23
 34/41 anonim ***** válasza:
71%

A kérdező csoporttársa vagyok, átküldte a kérdést.🙂

Egyszer meg kellett tanulni egy memoritert. Mindenki felmondta szóban. Egy lány nyögve-nyelve mondta el, ötöst kapott. Másik fiú hasonló szinten mondta el, sőt egy kicsit jobban, hármast kapott.

Ezt követően felszólalt az egyik gyerek, hogy miért kap ötöst a lány, a fiú meg hármast.

Válaszul csak azt tudta mondani, hogy majd akkor beszéljenek neki, ha lesz annyi diplomájuk valaha, mint amennyi neki van.

Mindig elmondja ezt mindenkinek. Nem is tudom mit vár, hogy legyen valakinek 17 évesen diplomája?😄 Nagyra van az angol- és német nyelvi diplomájával, miközben a csoportból valószínűleg az emberek 60-70%a többre fogja vinni egy tanári diplománál. Nem off, de sokan készülnek orvosi/jogi egyetemre bizonyos osztályokban, oda pedig többet kell bizonyítani, mint egy tanárihoz.

Persze az utóbbihoz is kell tenni sok mindent, nem azt mondom hogy nem!

Sok panasz van rá 4 szülő volt már vele beszélni a 14 létszámos csoportból. Én azért nem küldtem még be, mert nem éri meg. Semmilyen hatással nem volt rá a 4 szülő jelenléte, az igazgatót sem érdekelte különösebben.

Más osztályok is panaszkodnak rá.

Lehet elég nehezen látja néhány ember át a helyzetet, de nagyon sok probléma van ezzel a tanárral, senkinek sem a szíve csücske.

2018. máj. 13. 13:41
 35/41 anonim ***** válasza:
39%
Őszintén kívánom, hogy ez legyen az életetek legnagyobb problémája.
2018. máj. 13. 13:45
 36/41 A kérdező kommentje:
Az iskola egy eleg meghatarozo resze az eletnek tini korban, szoval miert ne lehetne ez egy problema?
2018. máj. 13. 13:51
 37/41 anonim ***** válasza:
53%

Úgy tudom, hogy már egy éve nem lehet pontot levonni helyesírási hibák miatt. (maximum ugye ha olvashatatlan,

mert annyi hiba van benne...)

Sőt, még tán pontot is lehet kapni, hogyha jó a helyesírásod. :D

2018. máj. 13. 16:59
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintetek miért van reklamációs időszak pl.: a felvételi után? Azért, hogy kijavítsák az ilyen inkorrekt osztályozást!!!"

Neked agyadra ment a demokrácia, meg a diákjogok!

Nem azért van!

Azért van a reklamálás lehetősége, hogy ha a tanár valamit rosszul javított (elnézett), nem vette észre a sok átfirkálás között a helyesen leírt választ, vagy rosszul adta össze a rész-pontszámokat, akkor ezt korrigálni lehessen.

Látom, kérdező (és még mások is) bőszen pontozzák le a realista válaszokat, gondolom én is majd kemény 0% körül leszek. :DDDDD

Tökmindegy. Az életben vannak bizonyos szabályszerűségek, hogy az emberi társadalom hogyan működik. Ha ezeket betartva próbálsz érvényesülni, akkor többre jutsz, mintha kinevezed magad az igazság bajnokának és csodálkozol, hogy rendszeresen pofon csap az Élet.

2018. máj. 13. 23:06
 39/41 anonim ***** válasza:
74%

De nebssza már meg, hogy te itt feltételeket szabsz, meg apáddal vagánykodsz. :D

Hát ki vagy te? Milyen maffiózó tempó ez? Cigányok nem csinálják ezt a putriból, hogy befenyítik a tanár gyerekét, hogy na majd apám. Te hol érzed magad, öcsipók? Én az igazgatóig vittelek volna, vagy megírom apádnak, hogy neveljen meg rendesen.

2018. máj. 14. 17:35
 40/41 anonim válasza:
39-es bírom a trollokat :D Egyébként pedig meg tudlak érteni, hogy felindútságból mondtál amit mondtál. Néha jobb, ha kiadja magából az ember. És még egy utolsó dolog: Jóindulat. Sajnos sok emberben ez a “valami” nincs
2018. máj. 15. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!