Miért jó tanárnak lenni?
ki mondta, hogy jó?
nem làttàl még tanàrokat?
végignézve rajtuk, nem sok választásuk van
se nem szépek, se nem okosak, se nem kiemelkedően tehetségesek semmiben
tehát maradtak tanárnak
Jó munkaidő
Tekintélyt ad(egyetemen tanítok)
Javítja a beszédkészégedet
Tanár-diák szerepjáték
Miért rossz?
Segghülye a diákok 70%a
Unalmas(minden évben ugyanazokat az alapokat elmondani)
Én nyelvtanár vagyok nyelvsuliban. Ez kicsit más, mint a normál iskola. Ott is tanítottam, de nem vágyom vissza. Túl sok volt a kötöttség, túl sok mindenkihez kellett igazodni (nem vagyok valami nagy csapatjátékos), túl sok volt a papírmunka, és röhejesen kevés a fizetés kezdőként.
Az angoltanítást szeretem. Nem monoton, mindig van benne kihívás. Szeretem megoldani a döccenőket, amelyek felmerülnek a tanítás során (minden diák más és más, máshogy kell feldolgozni ugyanazt az anyagot mindenkivel). A munkaidő kissé kaotikus (általában este 6-8-ig is bent vagyok, de cserébe vannak teljesen szabad délelőttjeim), de inkább ez, mint a 8-tól 4-ig egy irodában. Csináltam olyat egy évig, majd' beleőrültem.
Én szeretek a katedrán állni, szeretek szerepelni, szeretem, hogy én vagyok a "főnök". Egyéni vállalkozóként igazából elég nagy a szabadság, keveseknek kell megfelelni - csak a nyelvsuli vezetőjének, aki szerencsére rugalmas, jó fej. Azért is választottam.
Szóval kreatív, rugalmas, kihívásokkal teli munka, ami sosem unalmas. Szerintem. :)
Szívathatod a diákokat.
Van kiken levezetni a magánéleti feszültségeket.
A 3. válaszírónak üzenem, hogy a (jó) tanárok igenis okos, művelt emberek, akik nem azért lettek tanárok, mert a tudásszintjük vagy a tehetségük nem engedte volna nekik, hogy más szakot végeztenek, hanem azért, mert hivatást választottak, nem pedig szakmát.
Egyébként én tanárnak készülök, pedig 4,9-es átlaggal egy nyelvvizsgával és szintén majdnem kitűnő érettségivel (amiből 1 ötös emelt) elmehettem volna más szakra is. Viszont én úgy gondolom, hogy szép dolog az, hogy a tudásomat megoszthatom egy fiatalabb generációval. Nekem már az is boldogság, ha azt látom, hogy 1-2 diák érdeklődik. Szeretnék jó hatással lenni a fiatalságra (de annak is örülök, ha csak néhányukra tudok hatással lenni), nemcsak tudást adni nekik, hanem a személyiségüket is fejleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!