Miért van az, hogy az orvosisok azt mondják nem állnak szóba TTK-sal?
Valamelyik nap találkoztam egy jó barátommal még a gimiből, ő orvosis és hozzá odajött egy orvosis ismerőse.
Elkezdünk beszélgetni majd később megkérdezte milyen szakra járok én mondtam, hogy természettudományi kar, xymérnöki szakjára. Erre azt mondta jóó és hátat fordított, majd visszafordult és megkérdezte a haverom, hogy te miért állsz szóba TTK-sal, aki nem orvosis?
Hát engem azóta is nyomaszt miért ilyenek. Nekem eszembe se jutna valakivel nem szóba állni azért, mert azt választotta hivatásul amit. Meg alapból ilyet mondani már bánom, hogy miért nem én fordítottam neki hátat, miután ezt mondta.
Nektek mi a véleményetek erről?
Ja, és azt még tegyük hozzá, hogy bár tény, hogy orvosin közel sem akkora a lemorzsolódási arány, mint egy komolyabb orvosi szakon, viszont csúszni azért itt is szoktak az emberek, nem is kevesen. És alapból csak egy év csúszást engedhetsz meg magadnak, ha nem akarod utána fizetni a többmillás tandíjat.
(különben én pár évvel azelőtt még bőven azt hallgattam, hogy orvosin mennyire sokan lemorzsolódnak (pedig nem), szóval azt azért hagyjuk már, hogy ez valami nagyon híres dolog lenne, mert nem az :D)
Nem kell ide galváncellás meg kristályvizes példa, elég, ha megnézed a 2017. májusi 4-5-ös feladatot... garantáltan még az életkedved is elmegy az egésztől! Rohadtul komplex tudást igényel!
Nem az van, mint matek érettségin, ahol számológéppel mindent ki lehet számolni! Kémiából gondolkodni is kell!
19 esnek és a 22 esnek:
Kémia fakultációra és versenyekre is jártam a matek fakultáció mellett, nagyon szerettem a kémiát, majdnem belőle is emelteztem, de így, hogy a fizika emeltre középóraszámban meg autodidakta módon kellett felkészülni, meg nem kellett a szakhoz am se, így aztán ez elmaradt:)
Azonban itt az egyetemen a ttk-n a fizikai kémiásokkal tök jóban vagyok, gyakvez is voltam vegyészmérnökök fizkai kémia tárgyukból:)
Szóval igen, mennének a feladatok, feltételezem...:)
De ha már itt tartunk, én is mondhatnék ilyet, hogy az emelt matek meg emelt fizika érettségi melyik és melyik feladatát csináljátok meg. De nem fogom, mert ez olyan gyerekes. xD
Engem továbbra is vigasztal az, hogy olyan kezdő fizetésem volt anno kezdő mérnökként, mint egy itt háborgó orvosisnak jó, ha végzés után sok év múlva lesz, a ritka kivételektől eltekintve:D
És még csak azzal sem vádolhat meg senki, hogy "elfogult vagyok", meg "nem látok bele", hiszen az egyik szülői ág "tiszta orvosfamília" (nagyszülők,nagyszülők testvérei is azok, mindenki....), szóval köszöntem a dolgot, én itt lezártam ezt az egész témát részemről:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!