Azt mondják, dokinál protekciósok az orvosisok. De hogy közlitek vele? Mert csak akkor tud kivételezni, ha tudja.
Szoval te azert akarod kozolni, hogy orvosira jarsz, hogy elonyokhoz juss a tobbi beteggel szemben. Ebbol egyenesen kovetkezik, hogy te azon szemet orvosok egyike leszel, akik halapenz nelkul csak tessek-lassek vagy sehogy sem latod majd el a betegeidet, akinek elore szabott arai lesznek egy mutethez, egy szuleshez, egy betegallomanyhoz, mindenhez, barmire is szakosodsz majd.
:(
Én nem szoktam felhozni, mert zavarba hozna, ha protekcióznának velem.
Ha megkérdezik, mit csinálok, hol tanulok, akkor meg szoktam mondani. Eddig annyi előnyöm származott ebből, hogy felajánlották a tegezést egy helyen.
Attól még ugyanúgy időpontra kell menni, kivárni a sort, és ez így is van jól. Ugyanakkor van, akinek talán életmentő volt némi protekció, mert ha nincs a TDK-s haverja, még ki tudja meddig keringtették volna egy daganatos betegséggel, tök mást keresve.
Most vagyok ötödéves, leveszik pár mondat után, hogy közöm van az egészségügyhöz :) általában azt kérdezik meg, hogy egészségügyis vagyok-e, erre szoktam azt felelni, hogy orvostanhallgató. Protekciókémt nem szoktam ezt kihasználni, hacsak nem az ex-gyakvezeimnél. De soha nem a többi beteg kárára, hanem úgy keresem meg őket, hogy lehetőleg ezzel ne menjek se az adott orvos, se a betegek agyára. Tehát nem kopogtatok be csúcsidőben az ambulanciára, hogy "Hali, negyedévben te voltál a gyakvezem, van egy kis gondom, bejöhetek?"
Illetve akkor szoktam még kijátszani az irvostanhallgató kártyát, ha engem vagy egy családtagomat/barátomat nem vesznek komolyan, hülyére vesznek. Sajnos megesett már, és a "varázsszónak" általában látványos hatása volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!