Miért van az, hogy az orvosisok azt mondják nem állnak szóba TTK-sal?
Valamelyik nap találkoztam egy jó barátommal még a gimiből, ő orvosis és hozzá odajött egy orvosis ismerőse.
Elkezdünk beszélgetni majd később megkérdezte milyen szakra járok én mondtam, hogy természettudományi kar, xymérnöki szakjára. Erre azt mondta jóó és hátat fordított, majd visszafordult és megkérdezte a haverom, hogy te miért állsz szóba TTK-sal, aki nem orvosis?
Hát engem azóta is nyomaszt miért ilyenek. Nekem eszembe se jutna valakivel nem szóba állni azért, mert azt választotta hivatásul amit. Meg alapból ilyet mondani már bánom, hogy miért nem én fordítottam neki hátat, miután ezt mondta.
Nektek mi a véleményetek erről?
Én nem hiszem ,hogy ez különösen jellemző lenne. De csak ,hogy láss egy jó példát is én a SOTEra járok orvosira , szín ötös vagyok és annyira nicns problémám a TTK-val, hogy volt barátnőm vidékre járt TTKra. Pár ilyen gyakori kérdéses megnyilvánulás alapján ez valami hatalmas eretnek dolog lenne.
Bónusz információ a sote elméleti intézeteiben csomó TKKs tanít (biokémia, élettan biofizika). Javaslom a haverod ismerősének , hogy velük próbáljon meg nem szóba állni a vizsgán.
Orvosira járok, szóval magamon kívül ismerek még jóóó egypár orvosist, és ilyen hozzáállással még soha nem találkoztam :D
Inkább az ETK-t és BTK-t szokás szidni, de azokat sem ilyen ordenáré módon, hogy hát én BTK-s emberrel nem állok szóba...
Azért, mert valahova 370 pont a ponthatár, nem jelenti azt, hogy a felvettek pontátlaga is annyi...:) Nem beszélve egy másik mérnöki szakról, ahová 460 körül szokott lenni a bekerülési ponthatár, na ott aztán 470-480 körül van a felvettek pontátlaga is. :D
Nálunk jellemzően bőven 400 felett van mindig, én is matek fizika emelttel mentem, egyik 86 másik 88 százalék lett.
Amugy meg, orvosin híresen alacsony a lemorzsolodás, a mi karunkon minden évben kb. 900-1000 új hallgató kezd bsc-n, kb jo ha 150 diplomázik, mscre megy mondjuk jóindulattal 100 ebből, ugyanerre a karra, ebből olyan 70 végez is, és mondjuk ebből jó 10 20 ha megy doktorira a kar doktori iskolájába, és kb. ezek mind végeznek is, szóval akkor kedves előző hozzászóló, kiderül, ha össszehasonlitjuk a két szakot (amit egyébként nem is lehet egy az egyben, örök hiba...), akkor nálunk jóval kevesebben végeznek... Az más kérdés, hogy a karról kikerülőknek már bsc után olyan jól fizető állásuk van, mint egy "átlagos" orvosnak sokév után.
Nézzél már bele egy kémia emeltbe te észlény!
Kezdhetjük galváncellás -elektrolízises, majd bonyolult kristályvizes példával, majd jöhet egy jó kis PH-számítás!
Benne vagy?
Van olyan, akit ötödjére vesznek fel ide! Szerinted miért ötödjére felvételizik az ember ide? Csak van valami oka..."""istenkomplexusos""" kiégtem...
Én nem akarok semmi ilyen orvos vs. mérnök vitába belefolyni, mert egyformán komolynak és nehéznek tartom mindkettőt, de azért azt megemlíteném, hogy akik orvosira jelentkeznek, azoknak nagy része csak kényszerből emeltezik kémiából/fizikából, mivel muszáj valamelyikből, és nem pedig azért, mert annyira szereti ezt a két tárgyat, vagy annyira kiemelkedően jó belőle.
Míg azért akik mérnökire adják a fejüket, azok alapból abszolút természettudományos érdeklődésűek, szeretik is a matekot, infót, fizikát, és jók is belőlük.
És azért 85% feletti kémia és fizika emelt érettségiket elérnie egy olyan embernek, aki amúgy nem ilyen érdekeltségű, nagyon szép eredmény.
(nekem amúgy közel sem lett ilyen jó, de tényleg, minden elismerésem azoknak, akik ilyen 450+ pontokkal jutottak be orvosira)
Én speciel tényleg világéletemben gyűlöltem mind a fizikát, mind a kémiát, de hát orvosira akartam jönni, úgyhogy muszáj volt valamelyikkel megbirkóznom. És hidd el, egy kezemen meg tudom számolni, eddig hány orvosistól hallottam, hogy amúgy tényleg szereti is ezeket a tantárgyakat, és kiemelkedően jó is volt belőlük mindig is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!