Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért van az, hogy az orvosiso...

Miért van az, hogy az orvosisok azt mondják nem állnak szóba TTK-sal?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap találkoztam egy jó barátommal még a gimiből, ő orvosis és hozzá odajött egy orvosis ismerőse.

Elkezdünk beszélgetni majd később megkérdezte milyen szakra járok én mondtam, hogy természettudományi kar, xymérnöki szakjára. Erre azt mondta jóó és hátat fordított, majd visszafordult és megkérdezte a haverom, hogy te miért állsz szóba TTK-sal, aki nem orvosis?

Hát engem azóta is nyomaszt miért ilyenek. Nekem eszembe se jutna valakivel nem szóba állni azért, mert azt választotta hivatásul amit. Meg alapból ilyet mondani már bánom, hogy miért nem én fordítottam neki hátat, miután ezt mondta.

Nektek mi a véleményetek erről?

2018. márc. 21. 18:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Néhány válaszolónak: nem kéne általánosítani, meg ilyen alaptalan kijelentéseket tenni, hogy "orvosin van a legtöbb bunkó", meg "ezekből lesznek a bunkó orvosok" mert egyszerűen nem igaz. Úgy szétszednek minket idegileg ezen a szakon, hogy azt el nem tudjátok képzelni, szerintem érthető, hogy néha elfogy a türelmünk. Tudjuk, hogy más szakokon őszi meg tavaszi szünet is van, nekünk meg egy árva nap jut maximum egész félévben ha úgy jönnek ki az ünnepnapok. Ünnepnap? Ugyan már, többségünk karácsonykor se teszi le a könyvet. Mellette persze a megtanulandó anyag mennyisége is sokkal több, szándékos alázgatás is előfordul ("magából soha nem lesz orvos"), csak hogy példákat említsek. Igen van bunkó orvosis, meg akit csak a presztízs érdekel, de ez a kevesebb. Én azért jöttem orvosira, mert segíteni akarok az embereken, és ezért mindent meg is teszek, a belemet kidolgozom, de nekem sem esik jól, hogy mindenhol azt hallgatom, hogy a hülye orvos, meg a szemét orvos. A párom egyébként TTK-n van, szeretjük egymást és sosem jelentett gondot ez számunkra, semmi lenézés vagy bántás. Úgyhogy kedves kérdező, én úgy gondolom hogy amikkel te találkoztál, azok kiugró esetek voltak. Ja és az érettségiről: attól hogy valaki bejutott, ergo meglett a két emeltje, mint mondjuk az évfolyamtársadnak, akit emlegettél, még nem lett belőle orvos. Merőben más agyterületeket mozgat meg az orvosin való tanulás, az meg hogy mekkora anyag is az, amit fejben kell tartani megint csak nem elhanyagolandó. Szóval légyszi, ne bántsatok minket, a többségünk se bánt titeket, van nekünk és nektek is elég bajunk ill. bajotok.
2018. márc. 22. 03:14
 12/24 anonim válasza:
100%

Én nem hiszem ,hogy ez különösen jellemző lenne. De csak ,hogy láss egy jó példát is én a SOTEra járok orvosira , szín ötös vagyok és annyira nicns problémám a TTK-val, hogy volt barátnőm vidékre járt TTKra. Pár ilyen gyakori kérdéses megnyilvánulás alapján ez valami hatalmas eretnek dolog lenne.

Bónusz információ a sote elméleti intézeteiben csomó TKKs tanít (biokémia, élettan biofizika). Javaslom a haverod ismerősének , hogy velük próbáljon meg nem szóba állni a vizsgán.

2018. márc. 22. 03:52
 13/24 anonim ***** válasza:
75%
Hát az alázgatás, meg a szivatás nem kizárólag az orvosegyetemek privilégiuma sajnos.... El nem tudom mondani, hogy amíg meg nem kaptam a mérnöki diplomámat, hányszor kaptam meg, hogy magából sosem lesz mérnök kolléga... Akár csoportosan, előadáson, gyakorlaton, akár személyesen F2F szóbelin. Először majdnem sírva fakadtam, de aztán megtanultam kezelni ezt, holott volt felsőbbéves sorstársam, aki kiugrott a kolesz ablakából tanulmányi okok miatt, és nem ő volt akkor az első. Igazából ezek edzettek meg nagyon így utólag belegondolva. Egyébként nálam a családban nagyon sok orvos van/volt. Nagyon nagy tudásúak is, akiknek talán még lenne is mire beképzeltnek lenni. Érdekes módon pont ők a legszerényebbek, míg a ranglétrán kevésbé feljebb jutottak a furák, sajnos van egy ilyen alap mentalitásuk, hogy vagy ők képesek valamit megcsinálni, vagy szakember... mindenki más haszontalan, vagy minimum nem egyenrangú vele. Pedig nagyon érdekes megnézni, hogy ilyen mentalitással az ember mennyi pofont is kap az első harminc méteren ha elindul az életben.... Csakhogy vannak akik nem tanulnak semmiből, mert az is a más hibája, de van aki magába száll olyankor. Egyszóval : Különbözőek vagyunk. Kedves kérdező, magasról tegyél az ilyen emberekre azt javaslom... Mosolyogj, az a legtöbb amit tehetsz, egy ilyen ember hamar belefut pár pofonba rövid időn belül:)
2018. márc. 22. 15:25
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Orvosira járok, szóval magamon kívül ismerek még jóóó egypár orvosist, és ilyen hozzáállással még soha nem találkoztam :D

Inkább az ETK-t és BTK-t szokás szidni, de azokat sem ilyen ordenáré módon, hogy hát én BTK-s emberrel nem állok szóba...

2018. márc. 24. 23:31
 15/24 anonim ***** válasza:
Kevés kellett neked, hogy bejussál, de gondold meg, hogy orvosira azt a bizonyos 3 gátat figyelembe véve (bejutni, bennmaradni, elvégezni) a két emelt szintűvel bejutni a legkönnyebb...na képzelheted milyen szak!
2018. márc. 26. 22:40
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Azért, mert valahova 370 pont a ponthatár, nem jelenti azt, hogy a felvettek pontátlaga is annyi...:) Nem beszélve egy másik mérnöki szakról, ahová 460 körül szokott lenni a bekerülési ponthatár, na ott aztán 470-480 körül van a felvettek pontátlaga is. :D

Nálunk jellemzően bőven 400 felett van mindig, én is matek fizika emelttel mentem, egyik 86 másik 88 százalék lett.

Amugy meg, orvosin híresen alacsony a lemorzsolodás, a mi karunkon minden évben kb. 900-1000 új hallgató kezd bsc-n, kb jo ha 150 diplomázik, mscre megy mondjuk jóindulattal 100 ebből, ugyanerre a karra, ebből olyan 70 végez is, és mondjuk ebből jó 10 20 ha megy doktorira a kar doktori iskolájába, és kb. ezek mind végeznek is, szóval akkor kedves előző hozzászóló, kiderül, ha össszehasonlitjuk a két szakot (amit egyébként nem is lehet egy az egyben, örök hiba...), akkor nálunk jóval kevesebben végeznek... Az más kérdés, hogy a karról kikerülőknek már bsc után olyan jól fizető állásuk van, mint egy "átlagos" orvosnak sokév után.

2018. márc. 27. 11:32
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok, kiváncsiságból felcsaptam a legutóbbi frissdiplomás-t, (hvg mellékkiadvány) SE-ÁOK : 462.9, BME-GPK (mechatronikai mérnök) 473.8 pont volt a felvettek pontátlaga. Szóval szerintem az előző hozzászóló vagy nem ismeri a többi képzési területet, vagy nem akar a tényekről tudomást venni:)
2018. márc. 27. 11:47
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Vagy egyszerűen csak istenkomplexusos xD
2018. márc. 27. 11:51
 19/24 anonim ***** válasza:
34%

Nézzél már bele egy kémia emeltbe te észlény!

Kezdhetjük galváncellás -elektrolízises, majd bonyolult kristályvizes példával, majd jöhet egy jó kis PH-számítás!

Benne vagy?

Van olyan, akit ötödjére vesznek fel ide! Szerinted miért ötödjére felvételizik az ember ide? Csak van valami oka..."""istenkomplexusos""" kiégtem...

2018. márc. 27. 22:21
 20/24 anonim ***** válasza:

Én nem akarok semmi ilyen orvos vs. mérnök vitába belefolyni, mert egyformán komolynak és nehéznek tartom mindkettőt, de azért azt megemlíteném, hogy akik orvosira jelentkeznek, azoknak nagy része csak kényszerből emeltezik kémiából/fizikából, mivel muszáj valamelyikből, és nem pedig azért, mert annyira szereti ezt a két tárgyat, vagy annyira kiemelkedően jó belőle.

Míg azért akik mérnökire adják a fejüket, azok alapból abszolút természettudományos érdeklődésűek, szeretik is a matekot, infót, fizikát, és jók is belőlük.

És azért 85% feletti kémia és fizika emelt érettségiket elérnie egy olyan embernek, aki amúgy nem ilyen érdekeltségű, nagyon szép eredmény.

(nekem amúgy közel sem lett ilyen jó, de tényleg, minden elismerésem azoknak, akik ilyen 450+ pontokkal jutottak be orvosira)

Én speciel tényleg világéletemben gyűlöltem mind a fizikát, mind a kémiát, de hát orvosira akartam jönni, úgyhogy muszáj volt valamelyikkel megbirkóznom. És hidd el, egy kezemen meg tudom számolni, eddig hány orvosistól hallottam, hogy amúgy tényleg szereti is ezeket a tantárgyakat, és kiemelkedően jó is volt belőlük mindig is. :D

2018. márc. 27. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!