Mi volt számodra az iskolás éveid legkiemelkedőbb szociális tanulsága?
Általános iskola: a sulis "legjobb barátaiddal" azonnal megszakad a kapcsolat, ahogy elballagsz.
Gimi:
1.mindig a "legjobb barátnőd" kezd ki a szerelmeddel.
2. Az a tanár aki évekig szívatott, ugyanabban a suliban fog ugyanannyiért tanítani élete végéig, miközben te a fizetése háromszorosát keresed fele annyi idősen.
Ha kedves, udvarias és tisztelettudó vagyok egy lánnyal, sose fogok vele összejönni. Eleinte rendes srácnak fog tartani, akivel "bármelyik lány boldog lenne", de idővel rám fog unni, mert nem vagyok elég határozott. Ellenben ha fennhéjázó és nyomulós vagyok, produkálom magam előtte, fitogtatom az erőmet és kicsit lekezelően bánok vele, akkor bár először egy kiállhatatlan öntelt bunkó leszek számára, de az esti buliban egy-két feles után már szinte magától fog az ölembe mászni.
Nem akartam senkit megbántani, elhiszem, hogy vannak olyan lányok, akik a szerény, visszafogott fiúkat tartják vonzónak, de én elsősorban a saját tapasztalataimból kiindulva vonom le a tanulságot és formálok véleményt.
Óvoda: 'Ha nem a Barbie vagy a Hófehérke érdekel, akkor az egész óvoda utál' (óvónőkkel együtt)
Általános 1-6 oszt: 'Ne legyen BFF-ed mert a legrosszabb percben hátbaszúr'
Általános 7-8: 'Soha ne bízz senkiben, még abban sem aki arra érdemesnek tűnik'
Gimi: 'Ne légy önmagad, a csodabogarakat csak eltapossák. Tűnj olyannak mint a többi, mert ha különlegesnek látnak, mindenáron ki akarják majd ölni belőled'
Összesítve: "Sok törpe kivágja az óriást"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!