Szerintetek ez igaz? (tanár-diák viszony)
Lefordítom magyarra: szerinted az igaz hogy a tanároknak nem lehetnek érzései, nem csak biorobotok akik annyit kommunikálnak a diákkal amíg leadják a tananyagot, nem közvetítenek hangulatot, nekik nem lehet rossz napjuk, ők nem lehetnek fáradtak vagy épp nincs tele a hócipőjük valamivel, mert ők ezt a hivatást választották? Szerinted nem? Persze hogy létezhet ilyen.
Csakhogy a tanárnak az a munkája és/vagy hivatása, és ahhoz méltóan kell lehetőleg viselkednie. Az oktatásban ez a vertikális hierarchia eléggé be van tartva, ritka hogy egy tanár a diák társalgási-haverkodási szintjére lemegy, mert az a tisztelet vagy tekintély rovására mehet. Az egyenlő bánásmódba sem igazán fér bele hogy valaki a tanár kis kedvence, valaki meg a kiutált gyerek, mert az közösségen belüli feszültséget generál.
#1:
"Az egyenlő bánásmódba sem igazán fér bele hogy valaki a tanár kis kedvence, valaki meg a kiutált gyerek, mert az közösségen belüli feszültséget generál."
Lehet, hogy rosszul fogalmazott, de egyáltalán nem erre gondolt.
Konkrétan ami őt érdekli, az az hogy sűrűn fordul-e elő, hogy egy tanár megkívánja valamelyik diákját.
Szerintem amíg egy középiskolai tanárnő fiatalos és csinos, addig nagyon sokszor megfordul a fejében, hogy mi lenne ha... Hiszen diákok között van nonstop.
Van pár sztorim nekem is, meg szerintem mindenkinek. Férfi tanárokról annyira nincs.
Az nem kérdés, hogy van-e ilyen, mert van.
A kérdés az, hogy a tanár tudatosan a helyén tudja-e kezelni a dolgot. A nagy többség szerencsére igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!