Tanárok! Ti mit tudtok kedvelni egy diákban?
Van, aki szimpatikus és megkedvelem valamiért (van, akit pedig nem). Ez teljesen esetleges, nem tudom elmondani, hogy egy diákot miért kedvelek, mindenki más.
Nálad is biztos megvannak az emberek, akiket kedvelsz, és akiket nem. Vagy van valami pozitív számodra a személyiségében, vagy nincs.
Az pedig tévhit, hogy a tanár azt kedveli, aki jó tanuló, a rossz tanulót pedig nem. Sok gyerek hiszi ezt, de ez hülyeség. Ha nem is minden esetben teljesen, de azért nagyjából független tőle. Sok jó tanuló gyerek van, akit nem igazán bírok, és sok rossz tanuló van, akiket pedig nagyon kedvelek. Nem sok köze van a tanulmányi eredményekhez ennek.
"Sok jó tanuló gyerek van, akit nem igazán bírok, és sok rossz tanuló van, akiket pedig nagyon kedvelek."
És mi az, ami miatt valakit kedvelsz, valakit pedig nem? Illetve ez kihat-e arra, hogy hogyan osztályozol, mennyire figyeled dolgozatírás közben, stb?
Nem kell félreérteni, az osztályzásra ez semennyire nem hat ki. Amit írtam, azok emberi dolgok, minden tanárnak vannak szimpatikus és nem szimpatikus gyerekek. De ez nem azt jelenti, hogy különbséget tesz közöttük, én sem mutatom ezt ki semmilyen módon (persze, biztos sok tanár van, aki különbséget tesz a gyerekek között, de én mindig vigyáztam arra, hogy én ne legyek olyan).
Még egyszer leírom: nem ilyen dolgoktól függ, hogy valakit kedvelek, hogy kész van-e a házija vagy sem. :D Hanem teljesen random dolgoktól, pl. ha valakinek jó humorérzéke van, vagy olyan stílusa, hogy egy hullámhosszon vagyok vele. Ilyesmiken. Ne higgyétek már, hogy egy tanár csak az alapján ítél meg egy gyereket, hogy bepakolt-e az órájára, vagy megírta a házit, vagy megtanulta a leckét! Sima emberi dolgok alapján alakít véleményt. És ezek magánvélemények, nem érezteti a gyerekekkel, megtartja magának (és ez minden egyes tanárnál van, mert a tanárok is emberek, azaz negatív vagy pozitív benyomásaik vannak a tanulókról, ez természetes dolog, semmi köze nincs a megkülönböztetéshez).
Diák vagyok de szerintem az én tanárom azért kedvel engem mert tiszteltet megadom és gondolon a személyiségem miatt.
Azért én még kíváncsi lennék más tanár válaszára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!