Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogyan küzdjem le a félelmem?...

Hogyan küzdjem le a félelmem? 14/l

Figyelt kérdés

Szept. 1.-től új iskolába megyek, és nagyon félek ugyanis általánosban sokat csúfoltak és félek hogy nem lesznek barátaim, sajnos senkit sem ismerek az új osztályból, mert nem volt gólyatábor, csak beiratkozásnál láttam pár embert.

Szerintetek hogyan próbáljak el barátkozni?

2017. aug. 25. 23:41
 1/9 A kérdező kommentje:
Plusz, elég félénk és csöndes lány vagyok.
2017. aug. 25. 23:43
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ne görcsölj rá. Ülj le valahová, mutatkozz be, azoknak akik ott vannak. Az segíthet esetleg ha picit hamarabb mész be első nap, mert így, akik még korán ott vannak azokkal tudtok beszélgetni.
2017. aug. 25. 23:44
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Ne aggódjál,amúgy nálunk 6.osztályra már kinőtték a csúfolódást. Nem tudom, hogy nálad van -e valami konkrét külső jellemvonás, amire beszólhatnak, pl husisság, elálló fülek, ilyesmik. Mert nekünk még 5. osztályban volt olyan, de utána már nem hogy csúfoltak valakit a túlsúlya miatt. Hogyha jószívű vagy, akkor amúgy nem fognak csúfolni, még ha kicsit esetleg különc is. Meg amúgy nemtom, hogyha látják rajtad, hogy aranyos vagy, akkor szerintem csúfolódni meg főleg nem akarnának, de amúgy a gimnázium az már nem dedó, hogy külsőségekbe belekössenek az emberek, amiben meg beleköthető lennél, hát ami nagyon durva, azt csak ne mondd ki, ozt kész. Amin a többiek megbotránkoznának, és kiközösítenének, úgy érzed. Amúgy pl, hogyha nagyon egyedi, egyéni a zenei ízlésed pl, ami másokétől, az általánostól nagyon eltér, akkor pl ajánlhatsz is a többieknek számokat, hogy osztozzanak veled az élményben, mert neked nagyon tetszik; de attól ne tarts, ha leszólják, hát azt csomóan szokták sajnos, tehát az általános jelenség, az ellen nem tudsz tenni semmmit, ott az már tényleg a beletörődős verzió. Amúgy nemtom, nem feltétlen kell megfogadni mindent, amit írtam, mert pl jómagam sem vagyok egy nagy partiarc, de remélem, hasznosakat sikerült írnom:) Ja amúgy mégegy bátorítás: a többiek is ugyanúgy meg lesznek szeppenve:D Aki szimpi, a tekintete alapján pl szimpinek tűnik, ahhoz szerintem nyugodtan odamehetsz barátkozni, hogy van-e kedve beszélgetni pl. Vagy én nem tom.
2017. aug. 26. 00:00
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Jól mondja az elöttem szóló......legyél kicsit nyitottabb....meg hidd el, első két hétben mindenki parázik. :)
2017. aug. 26. 00:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kilencedikes leszel? Akkor sanszos, hogy a leendő osztálytársaid 90 százaléka hasonló érzésekkel küzd. Azok is, akiket nem csúfoltak általánosban. Ez mindenkinek új helyzet. Ne görcsölj rá, egy osztálynyi emberből biztosan lesz minimum 1-2 szimpatikus.

Egy tipp: ha van lehetőséged, próbálj meg valahová középre ülni vagy hátra. Én sokáig elöl ültem, és zavart, hogy nem látok rá az osztályra, plusz így néha kimaradtam órán a poénokból, levelezésekből.

2017. aug. 26. 00:02
 6/9 anonim válasza:
Szia nem mondanád meg priviben hogy melyik suliba fogsz járni? Hátha van szerencsém és én is oda
2017. aug. 26. 00:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Abból, hogy általánosban csúfoltak, még egyáltalán nem következik, hogy itt is fognak!!!!! Ezek már értelmesebb gyerekek lesznek (azért is, mert eleve idősebbek vagytok, meg azért is, mert hiszen átmentetek a felvételin). Szóval állj hozzá pozitívan! Biztos lesznek, akikkel majd jól kijössz! És tényleg igaz, hogy mindenki parázik, nem csak te, úgyhogy fel a fejjel! :))
2017. aug. 26. 15:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyan ettől féltem 2 éve, amikor mentem 9.-be. Ne aggódj, ez már nem lesz olyan, mint az általános! (tapasztalat)

Általánosban nekem sem volt sok barátom, így én is ettől aggódtam. De nem kell rágörcsölni, és akkor nem lesz baj. Így visszagondolva ez volt életem legszebb 2 éve, szóval csak lazán, én drukkolok! ;) ;) :D :D

16/f

2017. aug. 28. 21:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Ugyanígy érzek, mintha csak én írtam volna a kérdést. Próbálok benne reménykedni, hogy lesz hozzám hasonlóan csendesebb osztálytársam, de ki tudja.

Nekünk holnap, azaz a nyár utolsó napján lesz ilyen ismerkedős nap, na attól nagyon félek.:/

2017. aug. 30. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!