Hogyan küzdjem le a biciklizéstől való félelmem?
Már kicsi koromban megtanultam biciklizni,de mindig csak itthon az udvarban bicikliztem(nagy udvarunk van) mert anyáék féltettek egyedül kiengedni az utcára,pedig faluban élünk.Később már kimerészkedtem a faluban is,amikor nagyobb lettem.Viszont volt néhány esésem,ami miatt utána sokáig nem mertem biciklire ülni.Nem rég kezdtem el újra biciklizni párom unszolására,aki nagyon szereti.Fel mertem ülni a biciklire,de egyáltalán nem érzem magam biztonságban.Közúton nem is merek menni, autók között,csak olyan helyen ahol alacsony a forgalom.
Úgy tudnám a legjobban megfogalmazni amit érzek,hogy nem én írányítom a biciklit,hanem a bicikli engem,nagyon bizonytalan vagyok rajta.
Hogy tudnék ezen változtatni?
Gyakorlással.
Nincsenek arrafelé biciklis utak? Azok biztonságosak. Vagy erdei utak. Ott legalább a forgalom nem fenyeget.
Sok gyakorlás :)
1. Az erdő az ut miatt lehet veszélyes , faágak, kövek, stb....
Es az se mindegy, hogy monti vagy országúti bicaja van a kérdezőnek :)
Kérdező: lovagoltal mar?
Én áprilisban estem egy elég szépet, de imádok biciklizni , szóval nem hagytam abba :D.
Barátnőimmel voltunk össze vissza, ( kisvárosban élek, de átmentünk egy másik városba biciklivel) hazafele jövet ( erdős rész volt ) elestem. Az én hibámból. Úgy hogy jött egy autó és én pedig lehúzódtam az út mellé ( éppenhogy ) , és amikor vissza akartam térni az útra , nem vettem figyelembe, hogy az út pár centivel magasabb volt mint mellette. Gyorsan is mentünk,mert nem ott nem volt város. Így hát a kerék rosszul ment fel az útra, csúsztam egy szép nagyot. Megütöttem a térdem, kicsi seb lett a derekamon, az államon lett egy köralakú horzsolás, és mintkét könyökömön nagy seb, ami még most is látszik,hegek mostmár. De a jobb karomon ( az alján) egy egész csuklótól könyékig tartó heg maradt. Na ez tényleg csúnya volt . Hetekig kötözgettük, fertőtlenítettük. A többi már nem látszik:)
Szóval bocsi, hogy ezt leírtam csak, tudd hogy ne menj le az útról ( én sem mentem le csak éppenhogy ). Azóta sose megyek le az útról ,csak a szélére .:)
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!