Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit csináljak, ha nagyon...

Mit csináljak, ha nagyon nagyon izgulós vagyok, ha szóban kell felelnem és félek, elb4szom emiatt az érettségim?

Figyelt kérdés

Amikor szóban kell felelnem, teljesen leblokkolok és mindent elfelejtek, de tényleg mindent, tök alapvető kérdésekre se tudok válaszolni..Ráadásul remegek is és emiatt is még inkább izgulni kezdek, mert közben azon gondolkozok, vajon mások látták-e, ahogy remeg a fejem vagy a kezem, vagy ahogy az arcizmaim rángatóznak..És emellett izzadok is, főleg a tenyerem és a vérnyomásom annyira felmegy, hogy szédülök is és már többször is azt éreztem ilyen helyzetben, hogy mindjárt elájulok.

Pedig amúgy az írásbelijeim egész jól sikerültek, a német ötös lesz, ha jól sikerül a szóbelim, a kémia írásbelim majdnem ötös lett, szóval egy jó szóbelivel az is ki tudnám javítani..A töri és a magyar meg 4-es lenne, ha nem cseszném el a szóbelit...De biztos, hogy így el fogom rontani..

Mit tehetnék ezzel? A háziorvos írhat fel valami nyugtatót vagy ilyesmit?

2017. jún. 10. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj a szaktanárral erről, hátha oldja a hangulatot a vizsga elején. Illetve nyugodtan mondd azt, hogy "Elnézést, nagyon izgulok". Egyszerűbb, mint azon kattogni, hogy ki veszi észre.

Szinte mindenki izgul. Egyedül az nyugodt, aki carik az egészre, mert tudja, hogy úgy is meg fog bukni, és az se érdekli.

A legtöbb tanár már rutinosan kezeli ezt, nem te leszel az első izgulós diákja.

2017. jún. 10. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igyál előtte citromfű teát!
2017. jún. 10. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igyál egy felest előtte.
2017. jún. 10. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig 4x szóbeliztem (még 2x fogok a jövőhéten), én is nagyon utálok szóbelizni, de túlélhető. A tegnapi előtt vedeltem a citromfű teát, hát sokkal nyugodtabb nem lettem :D De legalább aludni tudtam előtte éjszaka. Háromszor végig a kidolgozott tételt olvastam fel (a negyedik nyelv volt, ott ugys nincs kidolgozás). Háromból kétszer nem szóltak érte egy szót sem, max. pontot kaptam. Az egyik tanáromat is megkérdeztem, azt mondta, hogy ezért nem vonhatnak le pontot. Aztán tegnap mégis belém kötöttek, hogy nem felolvasni kellett volna.

Nekem sokkal jobb, ha olvasom, mert magamtól biztos nem menne olyan jól, sőt, nagyon rosszul. Háromból egy nem olyan rossz arány, szerintem te is megpróbálhatod úgy, hogy a jegyzetedet olvasod fel, meg közben néha nézz rá a vizsgáztatókra. A nyelvnél meg muszáj beszélgetni, de ott nem is annyira bonyolultak a témák, hogy nagyon el tudd rontani.

2017. jún. 11. 14:32
 5/5 Orfeus ***** válasza:
100%

Egyébként vicces, de az egyik kollega említette hogy küldj le egy felest. Annyira azért nem izgultam hogy remegjek, de nem akartam ilyen olyan nyugtatót szedni mert eltompít. De ugye pont elég volt ahoz hogy mindent elfelejtsek amit tudnom kéne.

Nekem fater mondta h igyek meg 1-2 stameszt, és megmondom őszintén kajáltam rá kicsit, fogat mostam stb ne érezzék tudod, és sokkal jobban ment az egész, sokkal jobban ellazultam.

Nevetnek az öreg szakembereken is hogy reggelire lehajtanak egy menüt (sör meg 1 rakéta), viszont amikor faterommal jártam lakatos műhelybe volt elég sok volt bányász. Kivoltak már nagyon durván, és ha hiszed ha nem nem az volt a durva hogy körtét szilvával kísért, hanem hogy utána nem remegett a keze, és olyan varratot húzott az öreg co-val hogy köpni nyelni nem tudtam. Előtte meg menni se tudott, remegett össze vissza stb.

Feloldja az embert, és tényleg kis mértékben csodaszer egyébként.

2017. jún. 12. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!