Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Érettségim sincs . Szégyen?

Érettségim sincs . Szégyen?

Figyelt kérdés
Kijártam a szakközépiskolát , minden évben 4,5 átlagom volt ergo jó tanuló voltam . De voltam annyira hülye (az okokat most nem irnám le ) hogy nem mentem el az erettségire így nincs meg . Szerintetek ez szégyen? Mármint , hogy nincs se érettségim se szakmám ? 23 éves leszek van egy lányom , egy tönkrement kapcsolatom ami 16 éves koromban kezdődött (abbol a kapcsolatból lett a kicsi is ) azóta új kapcsolatom van de nem merem elmondani , hogy még erettségim sincs , mert félek hogy butának nézne .
2016. okt. 12. 05:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem mész el most érettségizni? Ha ilyen jó tanuló voltál,könnyen megszerezheted. Ne titkolózz a párod előtt,felesleges.(Majd mondod,ha szóba kerül,nyilván nem muszáj most rögtön közölnöd)

Szerintem nem szégyen,mivel sok érettségizett ember is buta,mint a föld. Nem a papír számít,ha amúgy intelligens vagy. Persze jó,ha van,ezért ajánlom,hogy tedd le,de nem jelent semmit.

2016. okt. 12. 05:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Soha nincs késő!Én 31 évesen érettségiztem le,munka mellett.
2016. okt. 12. 05:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt senki nem "butaságnak" tartja, inkább egy sajátos személyiség vonásnak, ami abban nyilvánul meg, hogy az illető nem hoz megalapozott döntést ill. félelemből. lustaságból vagy bármi egyéb okból kifolyólag nem fejezi be a dolgokat, amik így félbemaradnak, befejezetlenek.Az ilyennek sokszor az a következménye, hogy az illető nem tud az életben a következő lépcsőre lépni, mert az nem létezik, porlad, rosszul van megcsinálva. Vonatkozik ez elsősorban pl. a munkalehetőségekre.
2016. okt. 12. 06:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

De legalább le tudod írni. 😉

Egy ismerősöm estin érettségizett, majd kitette a fényképet, h "leéretségiztem!!!"

Szerintem kezdj bele, fiatal vagy, és tényleg sosem késő elkezdeni. Én pl totál palyaelhagyó vagyok, 10 év után jöttem rá, h mégis szeretnék a szakmámban dolgozni, és nulla tapasztalattal is sikerült elhelyezkednem. 😊

2016. okt. 12. 06:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A te életed. Nyilván voltak okai annak, hogy így alakult.

Viszont én nagyon hamar véget vetnék annak a kapcsolatnak, ahol ennyire nincs meg az őszinteség.

2016. okt. 12. 07:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia

Nem nagyon szoktam hozzászólni ezen az oldalon, de most "muszáj". Szóval látszik rajtad, hogy nem vagy buta az írásod alapján. Hogy szégyen-e, hogy nincs éretségid? Mondjuk úgy, hogy nem örömteli. Valószínűleg simán meglehetne és akkor lenél csak igazán uta, ha nem csinálnád meg. Gondolom akkoriban nem lehettél a legjobb élethelyzetben és ezért nem sikerülhetett. Ha úgymond nem ideálisak a körülményeid akkor azért tényleg sokkal nehezebb megcsinálni! Nem kell, hogy most, de ha 1-2-3 év múlva úgy hozza az élet, hogy belefér, csináld meg!

2016. okt. 12. 07:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 6-os hozzászólóval és a többiekkel is akik támogattak, hogy egyértelmű az alapján, ahogy írsz simán le tudod tenni az érettségit.

Normalis esetben a kapcsolatok nem úgy indulnak, hogy egymas bizonyítványait lecsekkoljatok, hanem az alapján milyen a benyomásod a másik felrol a kommunikáció és az összkép alapjan. Ezért nem gondolom, hogy hibás lennel abban, hogy nem mondtad neki.

Most is kizárólag ezért bukkant fel ez a kérdés, mert Te akarsz többet és érzed, hogy többre vagy képes!

Ha eddig nem mondtad el megteheted és nem szabad ettől megromlania egy kapcsolatnak mivel eddig papír nélkül is eleg intelligens voltal a parodnak, mivel az is vagy az alapján, ahogy kommunikáltad nekünk is a kérdést.

Mondd el és érettségizz le! :)

Sok sikert kívánok hozza! Sikerülni fog! :)

2016. okt. 12. 07:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Menj el leérettésgizni, pláne ha nem vagy buta, nem lesz vele gond.
2016. okt. 12. 08:20
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
Szégyennek nem szégyen, de sajnos munkavállaláshoz szinte elengedhetetlen. Sőt, mondhatni, hogy kevés is. :( (Itt most ,,normális" munkákról beszélek, ahol nem kell lehajtanod magad.) Szóval, én is csak javasolni tudom, hogy menj el leérettségizni, szerintem is elég értelmesnek tűnsz. Sok sikert! :)
2016. okt. 12. 09:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

30 éves férfi vagyok, se érettségim se szakmám...

10 évet lehúztam gyárakban, azt hittem nincs kiút... szerencsére én megtaláltam amit szeretek/ egyelőre szeretek... kamionozok...

De most még lazán leérettségizhetsz... minél későbbig húzod, annál nehezebb lesz...

És lehetőségeid is annál kevesebb lesz az életben...

Persze mindenkinek van 1 barátja /ismerőse aki 8 általánossal milliomos vállalkozó... csak épp te soha nem leszel az, ha egy ilyen kérdést gyk-n akarsz megválaszoltatni...

2016. okt. 12. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!