Az ilyen büntetéssel a tanároknak mi a céljuk?
Nos a helyzet az, hogy nálunk a tanárok igen igazságtalan büntetést alkalmaznak.
A kollektív büntetéssel ugye az a céljuk, hogy majd az osztály többi tagja megneveli azt a néhány idiótát aki miatt írtak vagy egyéb más módon szívtak stb.
ezzel noha nem értek egyet de még ez is jobb mint a másik.
A másik büntetés olyan, hogy: az osztályból néhányan rosszak, rendetlenek, zavarják az órát stb. akkor a tanár büntetésből azt csinálja, hogy kiválaszt néhány pl 3-4 embert az osztályból és őket felelteti, irat velük egy nehéz anyagból vagy más módon bünteti őket.
De ezt a néhány diákot nem feltétlenül a rendetlenek közül választja, sőt olyan is volt, hogy mindegyikük jól viselkedett.
Nálunk ezt a tanárok nagyon sokszor eljátsszák és én is megszívtam már többször is emiatt.
Én egyszerűen nem értem benne a logikát. Ha tanár tudja és látja is, hogy kik a rendetlenek akkor miért kell találomra büntetni?
A kollektív büntetés ennél még egy fokkal jobb is, mert ott legalább biztos, hogy a rendetlenek is szívnak, ennél meg annak is meg van az esélye, hogy ha a sorsolás úgy jön ki, hogy mindegyikük ártatlan.
Szóval miért kell ilyen büntetést alkalmazni? Mi a tanárok célja ezzel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!