Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Iskolakerülő lettem. Tavaly...

Iskolakerülő lettem. Tavaly óta már 3 középiskolát váltottam. Hogyan tovább? 16/L

Figyelt kérdés

Iskolakerülő vagyok, de okkal. Minden iskolában én vagyok a kinézett, kiközösített. Valószínűleg a csendességem és a piszkálódásokra leadott rossz reakcióim miatt. A külsőmben semmi különös sincs, szerintem egy eléggé átlagos lány vagyok.

A lényeg, hogy a suliban töltött idő egy rémálom...

Minden nap a szokásos megy... Megdobálnak, kicsúfolnak, van, hogy belém rúgnak és utána kiröhögnek...

Az évem első egyesét matekból már be is szereztem. Kihívott a tanár a táblához, és egyszerűen ott lesokkoltam. Tudtam, hogy engem néznek, és rólam beszélnek a hátam mögött. Elkezdtek összegyűrt papírokkal dobálni, én meg csak álltam ott, próbáltam visszatartani a sírást, a tanárnő meg nem csinált semmit, csak mondta, hogy csináljam az egyenletet, jegyre megy. Én szeretem a matekot, értek is hozzá, de ott és akkor nem érdekelt semmi, csak az, hogy visszajussak a helyemre, biztonságba és távol a többiek elől. Ott helyben azt sem tudtam megmondani, hogy mennyi 66:2, mert egyszerűen nem érdekelt, és nem akartam mást, csak szabadulni. Mikor végre visszajutottam a helyemre, akkor persze a tanár elkezdi, hogy: ,,Ez egyes. De ha már ilyen komoly gondjaid vannak egy ilyen egyszerű osztással, te túl buta vagy ide."

Igen, komolyan így mondta.

Az előző iskoláimban is ez ment. Engem könnyű kinézni ezek szerint minden közösségből...

Jártam pszichológushoz. Sajnos, mióta balesetben elhunyt, azóta nem tudok kihez menni. A szüleim nem értenek meg, folyton csak leszidnak.

Egyébként, a környék legszínvonalasabb iskoláiba jártam, de egyszerűen mindenhol ez megy. Nem bírom... Úgy szeretnék tanulni, és úgy szeretném azt, hogy legyen belőlem valaki! De így nem tudom mire fogom vinni... Már most elhasználtam mind a 3 szülőimet, és már 1 hetet hiányoztam is (egy behazudott betegség miatt). Van olyan esetleg itt aki hasonló cipőben jár...? Vagy csak tud tanácsolni valamit, hogy mit tegyek?

16/L

2016. szept. 21. 07:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: Pont ez az amit sokan nem értenek meg. Hogy milyen nehéz tenni ezekre a dolgokra, és szinte minden egyes nap elviselni. De ettől függetlenül köszönöm a válaszod!
2016. szept. 21. 09:40
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Én levelezőn érettségiztem és nappalin végeztem fősulit. A levelező tagozat király volt! Gondolom az esti is épp olyan jó lehet. Ennek oka egyrészt az is lehetett hogy levelezőn dolgoztak is mellette és nem maradt energiájuk egymás cseszegetésére. Ahogy írták előttem, legyél magántanuló, meg az esti vagy levelező suli is szóba jöhet. És meglásd nem csak leérettségizel de diplomát is szerezhetsz. A nővérem is levelezőn érettségizett (lehet hogy estin) és ma otthon dolgozik nagyon sikeres mérlegképes könyvelőként. Na így cseszegesse valamelyik előember. Nem fogják mert nekik csörög hajnalban a vekker és rohanhatnak kártékony energiáikat levezetni.

Később a jövedelemforrásod is lehet valami otthoni tevékenység neked is, így munkahelyen is kizárt lesz az hogy piszkáljanak. Tegnap láttam a tévében egy hölgyet aki sikeres szőlőtermesztő gazda és a piszkálós típusúak a földjét "piszkálják" kapával. Tehát fel a fejjel, egyáltalán nincs itt a világ vége csak az ember néha úgy érzi.

2016. szept. 21. 09:52
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

Engemet is kiszemeltek anno középsuli elején, mert csendes s magában elrajzolgató ember voltam.

Elbeszélgettem bárkivel, de egy határig távolság tartó voltam mert nem akartam beilleszkedni a drogos ittas stb ember közé/nem érdekeltek az unalmas témák.

Az osztály békén hagyott.

Pár felsős meg kiszemelt, csoportosan piszkáltak párszor. Kicsit tűrtem hátha abbahagyják...volt hogy piponya osztálytársamat küldték utánam csináljon képet rólam, meg mondjam meg a nevemet... Mondtam csajszinak rakja el a telefont s utana egyesebel levadasztam a köcsögöket.

Am egyes tanácsait tudom csak mondani, ha nem tudsz talpadra állni.

2016. szept. 21. 10:11
 14/19 anonim ***** válasza:
82%

Meg kell változtasd hozzáállásod és meg kell tanulj kiállni magadért. Jelenleg ez legnagyobb feladatod életben. Amíg nem kezdesz el tenni fejlődésedért, egyre nagyobb és nagyobb leckéket fog adni élet, hogy rájöjj, ez a kötelességed.

Pszichológusod valószínűleg kínai piacon vette a papírfecnit ami igazolta, hogy pszichológus. Ha nem így lenne, már régen fejlődés útján járnál segítség nélkül.

Írj rám és segítek. Nem pedig csak eljátszom, mint a pszichológusod.

2016. szept. 21. 12:27
 15/19 anonim ***** válasza:
68%

Hasonló cipőben járok, bár nálam talán nem olyan súlyos a helyzet, mint nálad. Én magántanuló szeretnék lenni. A szüleimnek nem nagyon tetszik az ötlet, de még próbálom győzködni őket. Az is megfelelne, ha máshol jobb osztályközösségbe kerülnék, de semmi nem garantálja, hogy egy másik iskolában rendesebbek lennének az osztálytársak.

17/f

2016. szept. 21. 12:41
 16/19 anonim ***** válasza:
17%
legyél a feleségem pls
2016. szept. 21. 13:51
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes választ, és azt a sok bíztató üzenetet amit kaptam! :)
2016. szept. 21. 14:05
 18/19 anonim ***** válasza:
Engem nem közösítettek ki még soha sehonnan. Csak azt érzem néha, hogy vannak páran akik nem kedvelnek. És nekem már ez. rosszul esik és sokat szoktam rágódni rajta, hogy vajon mi az oka. Nem gonoszkodnak velem, csak szimplán nem kedvelnek. Szóval én mindig igyekszem nagyon barátságos lenni és az új osztálytársaknak segíteni beilleszkedni. Az első gondolatom az volt, hogy azt mondom neked, gyere a mi osztályunkba. Ott nincsenek ilyen piszkálódások lányok között. Ugye mondtam, hogy nem bírnak engem, de normális emberi módon tudunk egymással beszélgetni és semmi cseszegetés nincs. Csak sajnos sport osztályba járok és nem tudom, hogy hogy állsz a sporttal, vagy merrefelé laksz. Mi szívesen befogadnánk:) 16l Kitartást! Biztos van még más hely is ahol értelmes emberek vannak
2016. szept. 21. 19:21
 19/19 anonim ***** válasza:
szia én ugyan így vagy 3 sulit váltottam már sehol nem jó most gondolkozok hogy átt megyek estire
2016. szept. 22. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!