Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyes tanárok miért érzik...

Egyes tanárok miért érzik jogosnak, hogy bármikor megalázhatják a diákot mindenki előtt?

Figyelt kérdés

Alapiskolában, középsuliba és most főiskolán is ezt tapasztalom, hogy a tanár olyan nyugodt szívvel aláz meg mást. És itt most nem a tanárnak visszabeszélő, tiszteletlen diákokról besszélek.

Nálunk fősulin pl. van egy tanár, aki óvónő is egyben, engem is tanít. És valami hihetetlen irritáló modora van, ugyanis olyan szinten megaláz bárkit, ha vki vmit rosszul csinál, hogy az hihetetlen. Hogy engedhet meg magának ilyet egy tanár?

Vagy akár középsuliban is. Nagyon sokszor tapasztaltam olyasmit, hogy ha a diák nem tudott egy kérdésre válaszolni, akkor egyből ment az alázás.

Ti is tapasztaltatok hasonlót? Szerintetek ez mire jó egy tanárnak?

21/L

2016. aug. 26. 10:30
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
0%

Itt van egy tanulmány az iskolai erőszakról:

[link]

a kockásingesek által elkövetett bántalmazások összesítése és elemzése a 17. oldalon

2016. aug. 27. 23:37
 32/39 anonim ***** válasza:
0%
Ha én tanár lennék, méteres rúddal verném a gyerekeket. De csak az ilyet, mint ez a 32%-os.
2016. aug. 28. 01:24
 33/39 anonim ***** válasza:
77%
Tipikus gyermekbántalmazói attitűd - Ha szembesítik az igazsággal, akkor előveszi a "méteres rúdját"
2016. aug. 28. 02:02
 34/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Igazság szerint valamilyen szinten én is tanárnak készülök, pontosabban óvópedagógusnak, de megvan a lehetőségem arra is, hogy tovább tanuljak, ezáltal általános iskolásokat taníthatnék. Úgy gondolom, hogy egy tanár nem azért tanár, hogy megmutassa, ő a valaki és ezt a helyzetét ki is használja, hanem, hogy a sok értelmetlen és neveletlen kölyköket kicsit jobb útra nevelje, hogy átadja nekik a tudást. Persze, minimális szigor még teljesen rendben van, elvégre attól mert egy tanár szigorú még lehet normális és jófej.

És a kérdésemben nem kifejezettem az olyan diákokra céloztam, akik szándékosan belekötnek a tanárba, hanem azokra, akik tényleg nem csinálnak semmi rosszat, esetleg visszahúzódó, csendes típusok.

Mindenesetre én soha nem tudnám ezt csinálni a diákjaimmal, mert igen, lehet, hogy csak szimplán emberi vonás ez az egész, de ha egy tanár fröcsögve, habzó szájjal elvárja a tiszteletet, akkor adja meg ő is ezt a gyerekeknek.

2016. aug. 28. 09:01
 35/39 anonim ***** válasza:
#34-es, még az iróniát sem tudod értelmezni? :D Ülj le, egyes.
2016. aug. 28. 09:58
 36/39 anonim ***** válasza:
7%
Aranyos vagy, kérdező. Ez egy ilyen gyermeki álomvilág, naiv gondolatokkal és elvekkel. Majd amikor több évet lehúztál kiszolgáltatva minden oldalnak, akkor gondolj vissza arra, hogy "a tanárnak terelgetnie kell a neveletlen gyerekeket". Nem biztos, hogy ugyanígy fogod látni.
2016. aug. 28. 12:16
 37/39 A kérdező kommentje:
Hát figyelj 37-es, ha a szülő nem képes arra, hogy megnevelje normálisan a gyerekét, akkor talán a tanárnak még van egy kis lehetősége, hogy helyrehozza, nem?
2016. aug. 29. 00:21
 38/39 anonim ***** válasza:
Amit a szülő elk**r, azt te nem fogod helyrehozni, és neked nem is ez a feladatod. Ha ezt tűzöd ki célul, lehet, nem sok sikerélményed lesz a pedagógia terén. De sok sikert neked.
2016. aug. 29. 00:27
 39/39 anonim ***** válasza:
62%
A gyermekbántalmazó tanárokra jellemző, hogy az áldozatot és szüleit hibáztatják miután kiélik szadista vágyaikat a gyerekeken.
2016. aug. 29. 01:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!