Egyes tanárok miért érzik jogosnak, hogy bármikor megalázhatják a diákot mindenki előtt?
Alapiskolában, középsuliba és most főiskolán is ezt tapasztalom, hogy a tanár olyan nyugodt szívvel aláz meg mást. És itt most nem a tanárnak visszabeszélő, tiszteletlen diákokról besszélek.
Nálunk fősulin pl. van egy tanár, aki óvónő is egyben, engem is tanít. És valami hihetetlen irritáló modora van, ugyanis olyan szinten megaláz bárkit, ha vki vmit rosszul csinál, hogy az hihetetlen. Hogy engedhet meg magának ilyet egy tanár?
Vagy akár középsuliban is. Nagyon sokszor tapasztaltam olyasmit, hogy ha a diák nem tudott egy kérdésre válaszolni, akkor egyből ment az alázás.
Ti is tapasztaltatok hasonlót? Szerintetek ez mire jó egy tanárnak?
21/L
"az illető tanárt csak ennyire vitte a tehetsége és nem lett pl. egyetemi tanár"
:DDD
Ha csak egyetemi tanárok lennének, akkor nem tudom, ki oktatná az általános iskolás korosztályt... :-) Minden pedagógus szint értékes, az is, aki óvodában van, az is, aki általános iskolában van, az is, aki középiskolában van. Nagy a felelősségük, ami nincs arányban a megbecsülésükkel és a bérezésükkel, én nem csodálkozom, ha kimerülnek.
Persze, ez nem jogosít fel senkit, hogy emberhez méltatlanul viselkedjen a diákjaival jogtalanul, de tartom a véleményem, hogy a kérdésben leírt probléma nem általános, és a tanárok kisebb részére jellemző.
iskon.opkm.hu - itt érhető el a tanulmány
dokumentumtárban találod, összegző tanulmány a neve, a tanári agresszióra vonatkozó statisztika a 17. oldalon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!