Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyes tanárok miért érzik...

Egyes tanárok miért érzik jogosnak, hogy bármikor megalázhatják a diákot mindenki előtt?

Figyelt kérdés

Alapiskolában, középsuliba és most főiskolán is ezt tapasztalom, hogy a tanár olyan nyugodt szívvel aláz meg mást. És itt most nem a tanárnak visszabeszélő, tiszteletlen diákokról besszélek.

Nálunk fősulin pl. van egy tanár, aki óvónő is egyben, engem is tanít. És valami hihetetlen irritáló modora van, ugyanis olyan szinten megaláz bárkit, ha vki vmit rosszul csinál, hogy az hihetetlen. Hogy engedhet meg magának ilyet egy tanár?

Vagy akár középsuliban is. Nagyon sokszor tapasztaltam olyasmit, hogy ha a diák nem tudott egy kérdésre válaszolni, akkor egyből ment az alázás.

Ti is tapasztaltatok hasonlót? Szerintetek ez mire jó egy tanárnak?

21/L

2016. aug. 26. 10:30
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
79%
10-es - Kanálban a mélyedés... Vagy szerinted létezik olyan, hogy "tanári vonás", vagyis olyan tulajdonság, ami csak tanárokban fellelhető (és ha mondjuk az illető szakmát vált, akkor huss, eltűnik belőle)?
2016. aug. 26. 15:51
 12/39 anonim ***** válasza:
39%
A tanárok frusztráltságból ered, de ez nem teszi jogossá. Nem a diák hibája hogy az illető tanárt csak ennyire vitte a tehetsége és nem lett pl. egyetemi tanár. Minden ilyen esetet jelenteni kell az igazgatónak, és ha nem rúgja ki az alázó tanárt, akkor a KLIKnek.
2016. aug. 26. 15:57
 13/39 anonim ***** válasza:
40%

"az illető tanárt csak ennyire vitte a tehetsége és nem lett pl. egyetemi tanár"

:DDD

2016. aug. 26. 16:02
 14/39 anonim ***** válasza:
86%

Ha csak egyetemi tanárok lennének, akkor nem tudom, ki oktatná az általános iskolás korosztályt... :-) Minden pedagógus szint értékes, az is, aki óvodában van, az is, aki általános iskolában van, az is, aki középiskolában van. Nagy a felelősségük, ami nincs arányban a megbecsülésükkel és a bérezésükkel, én nem csodálkozom, ha kimerülnek.

Persze, ez nem jogosít fel senkit, hogy emberhez méltatlanul viselkedjen a diákjaival jogtalanul, de tartom a véleményem, hogy a kérdésben leírt probléma nem általános, és a tanárok kisebb részére jellemző.

2016. aug. 26. 16:18
 15/39 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon elvakult kell legyen valaki aki szerint ez nem általános probléma, hiszen komoly kutatások bizonyítják, hogy a diákok 60%a élt már meg verbális, és 10%a fizikai agressziót. Ez a valóság, és szerintem ezt csakis a btk brutális szigorításával lehetne kezelni.
2016. aug. 26. 16:35
 16/39 anonim ***** válasza:
84%
Na, muti azt a statisztikát, én normális iskolákba jártam, 3 problémás tanárom volt összesen általános iskola elsőtől a diplomám megszerzéséig, de ilyen, ami a kérdésben szerepel, csak az egyik volt, a másik 2-vel más volt a gond. És ennél jóval többen tanítottak.
2016. aug. 26. 16:51
 17/39 anonim ***** válasza:
60%

iskon.opkm.hu - itt érhető el a tanulmány

dokumentumtárban találod, összegző tanulmány a neve, a tanári agresszióra vonatkozó statisztika a 17. oldalon van.

2016. aug. 26. 16:59
 18/39 anonim ***** válasza:
84%
Kicsi a minta, és gyanítom, hogy célzottan a problémás helyeket vizsgálták ebben a kutatásban. Vagyis a kulturált intézmények/környékek csak csekély számban vehettek részt. Véletlenszerűen simán kiválaszthatták a direkt problémás eseteket, de kiválaszthattak volna másokat is, akikkel teljesen más eredmény született volna.
2016. aug. 26. 21:11
 19/39 anonim ***** válasza:
Mert helyzeti előnyben van a diákkal szemben. Több a tudása, felette áll, és bazi nehéz visszafogni magad, amikor sutyerák diákokkal találkozol. Valószínűleg olyankor az jut eszébe, hogy "én nem ilyen lovat akartam". Persze vannak csak szimplán parasztok is, akik a frusztrációjukat a diákokra öntik. De ahhoz meg nem kell tanárnak lenni. Ha máshol dolgozna, akkor a kollégák idegeit nyomorítaná meg.
2016. aug. 26. 22:25
 20/39 anonim ***** válasza:
62%
Az hogy a tanárok alázásra használják ezt a helyzeti előnyt, nagyon jellemző a magyar iskolákra, és csak úgy lehet ezt megváltoztatni, ha a diákok minden ilyen esetet jelentenek a KLIKnél. Le kéne végre számolni a diákok elleni verbális és fizikai erőszakkal.
2016. aug. 27. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!