Ha a tanár fegyelmi eljárást kezdeményez egy tanuló ellen, és a tanuló emiatt öngyilkos lesz, akkor a tanár érez bármiféle megbánást, bűntudatot?
Az, 42, 43, 44, bocs.
Olvass utána akkor az ügynek.
De röviden és tömören leírom neked: volt egy iskola, ahol a tanárok kvázi sztrájkot kezdeményeztek az elégtelen munkafeltételeik miatt, és nem figyeltek oda a gyerekek fegyelmezésére napokig-hetekig, nem tartottak órát. A gyerekek ezen felbuzdulva általában rendetlenkedéssel ütötték el az időt. Az egyik diák valamit felgyújtott az egyik (nem megtartott) órán, a tanárok észbe kaptak, többen körbeállták, leosztották. A srác meg a vonat elé vetette magát szégyenében. A tanárokat fegyelmi eljárás alá vonták, és valami 12 tanárt kirúgtak az iskolából.
Legalábbis a történet tudható része ennyi. Hogy a gyerek ennyitől miért lett öngyilkos, azt nem tudjuk.
Ez a dolog valójában a kérdezőről szól. A kérdés feltevésének célja önmagában a tanárok szidása, hogy éppen mivel, az nem számít, ez csak egy ürügy. Hogy a sztori igaz-e, lényegtelen. A kérdező egy lelkileg és mentálisan sérült ember, aki nem lát túl a saját világán, és keresi az önigazolásokat. Valószínűleg bántalmazták iskolában, és most próbálja levezetni ezeket a frusztrációit. Vagy csak simán troll, de akkor is riasztó, mert láthatóan kattant.
Vagy egyik sem, csak egyszerűen haragszik a tanárokra, és kihasználja a lehetőséget, hogy szidhassa őket.
Csak egy megjegyzés. Én a tanárok helyében a 12 évnél idősebb diákoknak nemhogy nem tartottam volna órát, de megmondtam volna nekik, hogy maradjanak otthon. Ezt sem értem, a tanárok úgysem büntettek érte, akkor minek mentek be a suliba? A kormány talán még jobban oda is figyelt volna rájuk, és talán nagyobb, jelentősebb tüntetésnek érezték volna, ha hírt kaptak volna az otthon maradt diákokról. Úgyhogy ha legközelebb tüntetést szerveznek a tanárok, akkor legyenek szívesek egyszerűen be sem menni az iskolába, vagy ki sem nyitni a suli. Ebben az esetben tényleg "valódi" tüntetésnek látszódna, hiszen a tanárok az iskola közelébe sem mennek. Másfelől, ha olyasmi érződik ki a szavaimból, ami tudatlanságra vall, akkor bocsánat. Tényleg nem igazán követtem az eseményeket, és már leérettségiztem évekkel ezelőtt, nem tudom mi a helyzet a közép/általános suliban.
Olyan nincs, hogy valaki csak úgy egyszerűen haragszik egy bizonyos csoportra. Az összefügg valamivel.
Olyan sincs, hogy a gyerekek otthon maradnak. Iskolába járni kötelező, még akkor is, ha a tanárok nem tartanak tanórát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!