Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért kell nekem humán tantárg...

Miért kell nekem humán tantárgyakat tanulni, amikor én épitészmérnők akarok lenni? Kit érdekelnek a királyok. Meg az a sok nyelvtani elemzés amikor nincs is hasznuk. Ráadásul tele van a történelem hazugságokkal!

Figyelt kérdés

2016. júl. 12. 20:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
gyakorolj csak, rajzolj sokat! :)))
2016. júl. 12. 21:06
 12/26 A kérdező kommentje:
köszi:)
2016. júl. 12. 21:11
 13/26 anonim ***** válasza:
72%
A történelmet nem azért tanítják, mert életfontosságú, hogy mikor halt meg II. Ulászló. Egy gondolkodásmódot ad, ami nélkül nehezen boldogulnál az életben.
2016. júl. 12. 21:26
 14/26 anonim ***** válasza:
44%

"Egy gondolkodásmódot ad, ami nélkül nehezen boldogulnál az életben."

Erre nem mernék mérget venni.

2016. júl. 12. 21:35
 15/26 anonim ***** válasza:
64%

Egyébként a Bödőcs jut eszembe.

"Érettségi óta nem találkoztam csonka gúlával."

2016. júl. 12. 21:36
 16/26 anonim ***** válasza:

lehet, hogy Bödöcs nem, de a krédező viszont fog találkozni cifra esetekkel:D

[link]

2016. júl. 12. 22:08
 17/26 anonim ***** válasza:

Jó éjszakát!

[link]

2016. júl. 12. 22:13
 18/26 anonim ***** válasza:
73%

Azért, barátom, hogy például le tudd írni helyesen a leendő szakmád nevét, és ne röhögjenek körbe, mikor leírod valakinek, hogy mi vagy, vagy mondjuk azért, hogy legyen némi fogalmad a gazdagságról, tudományról, és ne írj ilyen óriási böszmeséget, hogy

"Nem beszélve arról ,hogy a gazdag emberek mint tudomány által lettek gazdagok:)"

Ez az öngól tipikus esete.

2016. júl. 12. 23:35
 19/26 anonim ***** válasza:
79%

Nem akarlak megsérteni kérdező, úgyhogy inkább vedd úgy, hogy nem személyesen rólad írok most, hanem a viselkedésedről.

Szóval a lehető legundorítóbb és legostobább viselkedés, amikor valaki eldönt egy célt az életében, hogy az szeretne lenni, és onnantól kezdve minden mást, ami nem szolgálja ezt a célt, magas lóról lenézi, semmibe veszi. És egyébként csak úgy megjegyzem halkan, hogy az építészmérnököknek kemény művészettörténetet kell tanulni, mármint annak az építészettörténeti részét, szóval a szakon az egyiptomi építészettől kezdve a középkorin át a jelenkorig mindenféle építészettörténeti stílussal meg kell ismerkedni. És ennek a hátterében igenis ott van a történelem, mert ha nem tudod térben és időben elhelyezni ezeket (pl. nem tudod, hogy a Kölni Dóm milyen korszakban épült), akkor hiába ismered a szerkezetét, az egész lóg a levegőben, és az egész szakma hülyének fog nézni. Úgyhogy eléggé nagy öngól ez, és számomra már ezzel is hülyének állítottad be magad. Egy csomó dolog kapcsolódik ebben a szakmában a történelemhez, és tévedsz, hogy csak tervezni kell, a restaurálástól kezdve egy csomó dolog tartozik még az építészmérnöki szakhoz. Egy rom, egy kastély, egy akármilyen régi épület esetében ismerni kell az adott kort valamilyen szinten, amikor azt építették.

Nem véletlenül tanulnak a középiskolában a gyerekek sok tantárgyat. A történelem oktatásának nem az a lényege, hogy mindenki történész legyen, hanem egyrészt pont ez, amit fent leírtam, hogy amikor akármilyen más szakmát tanul az ember, akkor legyen valami a fejében az emberiség múltjáról, hogy ha építészeti vonatkozásban jelen esetben, de tájékozódni tudjon a múltban. Ha semmit nem tanulnál történelemből, akkor semmit nem jelentene neked egy ókori görög oszlop vagy akármilyen építészeti elem (amikből egyébként rengeteget kell majd rajzolgatni...). Körülbelül olyan ez az egész, hogy hiába tudsz autót vezetni, ha nem ismered a Kresz szabályait. Senki nem fogja rád bízni egy épület megtervezését pl. klasszicista stílusban, ha látják rajtad ezt az alpári stílust, és kiderül, hogy a klasszicista stílust Kr. e. 5000-re rakod... Ezzel csak hülyét csinálsz magadból.

Egyébként arról már el sem kezdek beszélni, hogy az anyagi értékek mellett (mint egy híd megtervezése) vannak az emberiségnek eszmei értékei (amik nem kevésbé fontosak, sőt!). Egy Rómeó és Júlia című dráma eszmei értéke sokkal fontosabb, mint egy acélszerkezet-híd egy árok felett, amit az építészmérnökök terveznek meg. Attól, hogy ezt nem látod be, még így van. És attól, hogy számodra az írott kultúra értéktelen, vannak, akik viszont ezzel szeretnének foglalkozni, és semmi jogod őket lenézni. Csak az ostobák viselkednek így.

És egyébként is, ahogy írsz, a stílusod alapján dehogy leszel te építészmérnök, az első félévben kirúgnak, mint a pinty, már ha egyáltalán bekerülsz oda egyetemre, amiben eléggé kételkedem. Max. egy miniszoknyás, rágót cuppogtató kis cicababának tudlak elképzelni, aki a kávét főzi, és a mérnökökhöz dörgölődzik, hogy dugják meg, és lássák el pénzel. Lehet, hogy tévedek, de az eddigi írásaid alapján nem tudom az ellenkezőjét ennek elképzelni... (azért sértelek meg mégis, mert te is megsértettél engem, aki bölcsész szakot végeztem). És hogy jössz te ahhoz, hogy sértegess engem, és akárki mást.

2016. júl. 13. 00:44
 20/26 anonim ***** válasza:
69%
Az utolsó válaszoló tökéletesen megfogalmazta.
2016. júl. 13. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!