Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hol van a határa annak, hogy...

Hol van a határa annak, hogy megbosszulom a bántásokat? Mikor kell segíteni a bajbajutottakon?

Figyelt kérdés
Ennél értelmesebben nem tudtam röviden összefoglalni. Két tannyelvű gimibe járok, ez volt a 4. évem, még lesz egy. Az osztályomat nem szeretem. Eleinte csak nem szerettük egymást néhány emberrel, de mostanra eldurvult a helyzet. Kinéznek a társaságból, mert páran a barátaimmal nem vagyunk bulizósok. Nekem van tartós betegségem, nem is tesizhetek, meg volt, hogy orthopédiai segédeszközöket kellett hordanom (nem akarom részletezni), és erre is megjegyzéseket tettek, legalábbis előfordult. Mindig beszólogattak (de azt bezzeg nem értik, miért nem jelölöm vissza őket Facebookon). 2 eset is történt nem rég. Az egyikben egy lány szemcseppet kért tőlem, mert tudta, hogy szokott lenni nálam. Ez egy olyan lány, aki sokat gonoszkodott velünk, volt, hogy dobáltak is minket, kibeszéltek, hazugságokat terjesztettek. Úgy gondoltam, nem adok neki, de aztán nem tudtam eldönteni, hogy nem túlzás-e ez. Mármint ha pl. az út szélén haldokolna, persze, segítenék, hívnék mentőt vagy ilyesmi. De egy szemcseppet kérjen mástól. A másik eset, hogy az egyik osztálytársam csalt egy témazárónál, és én alapból nem árultam be, mert semmi közöm hozzá, de amikor a tanár megkérdezte tőlem (meg 1-2 megbízhatóbb diáktól), akkor mondtam, hogy én láttam nála puskát. És ők őszintén meg voltak lepődve, hogy én, akit 4 évig bántottak, nem álltam ki mellettük. (Közben a tanárt meg szeretem, aki kérdezte, neki se akartam hazudni.) Lehet, hogy spicliség volt, és bocsánatot kéne kérnem, mert ma csoportba verődve rólam beszéltek. Most már olyan ember is beszól, aki eddig legalább csöndben volt. De nem értem, miért vannak meglepődne. Nekem kéne megvédenem őket? Szerintetek kinek van igaza? Én úgy gondolom, hogy ha valakit utálok, attól nem kérek szívességet, max. hogy mi a házi, ha beteg voltam. De mondjuk én megtehetem, én nem csúfolok senkit.
2016. máj. 23. 18:21
 1/5 anonim válasza:
Korod,nemed?
2016. máj. 23. 18:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Spicliskedésnek nem vagyok a híve, mert nyugodtan mondhattad volna, hogy nem láttál semmit. Alapból se szeretnek téged, de ha még be is köpöd őket akkor még jobban fognak utálni. Szemcseppet ne adj senkinek, mert azt csak 1 ember használhatja, fertőzésveszély miatt. nem véletlen hogy a szemcseppeket max. 4 hétig lehet használni, könnyen tenyésznek benne a bacik. Bocsánatot emiatt szerintem nem kell kérni, főleg amiatt ne, hogy kibeszélnek a hátad mögött. 4 éve odajársz, már gondolom hozzá vagy szokva. 1 évet ki kell bírnod, ennyi idő után már nem leszel központi figura, foglalkozz a tanulmányaiddal, utána úgyis másik iskolába mész.
2016. máj. 23. 18:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom, miért fontos a korom meg a nemem, egy gimnazista vagyok, szerintem ebből kiderül.

A szemcseppben igazad van, de csak egy példa volt.

2016. máj. 23. 18:33
 4/5 anonim ***** válasza:

ha az órán jelentkezel, hogy valaki puskázik, az gáz, de ha a tanár kérdezi az nem.

Nekünk volt, hogy egymás dolgozatát javítottuk és senki nem mert csalni, mert mindenki félt a tanártól és még, ha a legjobb haverodét is javítottad, nem merted volna megtenni.

Amúgy 5 év múlva az osztálytalálkozón még ugyanez lesz, 10 év múlva meg majd odajönnek hozzád bocsánatot kérni, meg nem mernek erről beszélni.

De addig bunkózz vissza, mert az életbe még úgyis sokat kell visszabunkózni.

a facebook ot megintcsak 5 év múlva tanulják majd meg használni.

Ha a gerinceddel volt valami, most írtam össze én, hogy gyógyultam meg:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__7814765-..

2016. máj. 23. 18:50
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A bocsánatkérést kétlem, mert amikor egyedül van valamelyikük (pl. buszmegállóban) akkor ott integetnek nekem, és nem is értik, miért nem kedvelem őket.

Persze, külön nem jelentkezem beárulni senkit.

2016. máj. 23. 20:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!